Епидемията спира до 15-20 дни. Оптимистичната прогноза принадлежи на проф.

...
Епидемията спира до 15-20 дни. Оптимистичната прогноза принадлежи на проф.
Коментари Харесай

Експерт: Епидемията приключва до 15-20 дни

" Епидемията спира до 15-20 дни ". Оптимистичната прогноза принадлежи на проф. Тевфик Йозлю, член на Научния съвет на Турция за борба с коронавируса и специалист по белодробни болести на болницата към Черноморския технически университет, пише днес в. " Сонсьоз ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10519
По мнението на експерта при внимателно отношение коронавирусната епидемия може да бъде спряна.

947 новозаразени с коронавирус в Турция за денонощието

" Ако всички ние внимаваме за това, вирусът няма да заразява, до 15-20 дни ще изчезне и епидемията ще приключи ", казва проф. Йозлю. " С малко внимание за 20 дни приключва ", гласи заглавието по темата на в. " Акшам ", който цитира мнението на същия професор.

Специалистът обръща внимание, че не е известно със сигурност в каква степен предпазват образуваните антитела в организма след боледуване, нито какъв ще е срокът на действие на евентуална ваксина срещу COVID-19, поясни БТА.

" Маска-дистанция-хигиена " е формулата, която по думите на проф. Йозлю може да предпази хората.

За трети пореден ден вчера Турция регистрира под хиляда нови случая на инфектирани с коронавирус хора, отбелязва още " Акшам ". При направени 42 411 теста позитивните лица са 933, според изнесените снощи данни.

" Безпокойство от втора вълна ", пише на свой ред в. " Йени Ася ", като поставя акцент върху възможните икономически последици при втора вълна на пандемията. Тази мрачна прогноза прави Международният валутен фонд, според който в случай на повторение на пандемията икономическите сътресения ще достигнат обезпокоителни нива, пише вестникът. Макар да отбелязва, че догодина се очаква умерено съживяване, Фондът предупреждава, че фалитите може да се засилят и да се влоши картината по отношение на безработица, бедност и социално неравенство, посочва " Йени Ася ".

Ердоган: Турция прескочи пика на епидемията от коронавируса

" Анаюрт " пък съобщава за регистриран бюджетен дефицит в размер на 109,4 милиарда турски лири (около 16 млрд. долара) през първото полугодие на 2020 г., за който вчера информира министерството на финансите и държавната хазна.

Приходите в бюджета на страната са били в размер на 455,4 млрд. турски лири (66,4 млрд. долара) или с 13 процента повече, считано на годишна база. Разходите са се покачили със 17,3 процента на годишна база до 564,9 млрд. лири (82,3 млрд. долара) в разглеждания период.

Новите случаи на коронавирус за денонощие в Турция намаляха под 1000 за първи път от повече от един месец

През юни също е регистриран дефицит в бюджетния баланс в размер на 19,4 млрд. турски лири (2,9 млрд. долара). Приходите в бюджета през миналия месец са били на стойност 66,3 млрд. турски лири, т.е. с 19,5 на сто повече на годишна база. Разходите същевременно са възлизали на 85,6 млрд. лири (12,5 млрд. долара), като увеличението е с 26,8 на сто, информира турският печат, цитиран от БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10519  Над 2 милиона инфектирани с ковид в Бразилия Над 2 милиона инфектирани с ковид в Бразилия  Заразените с новия ковид в Индия са към този момент над милион Заразените с новия ковид в Индия са към този момент над милион  Мерките на гръцките управляващи на Граничен контролно-пропусквателен пункт Мерките на гръцките управляващи на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон " остават, ситуацията е спокойна
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР