Европейските лаборатории работят денонощно и се полагат огромни усилия в

...
Европейските лаборатории работят денонощно и се полагат огромни усилия в
Коментари Харесай

В ЕС се работи денонощно по изследвания срещу COVID-19

Европейските лаборатории работят денонощно и се полагат огромни усилия в изследванията на болестта COVID-19. Това съобщи днес еврокомисарят по иновациите, изследванията, културата, образованието и младежта Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова пред комисията на Европейския парламент по промишленост, изследвания и енергетика, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6177
По нейните думи европейските граждани трябва да знаят за дейността на учените срещу разпространението на заразата. Гордея се, че европейските изследователи са толкова единни срещу това предизвикателство, добави Габриел.

Тя уточни, че ЕС е отпуснал 140 милиона евро за изследванията на новото заболяване и тези средства достигат до 100 екипа от учени. Еврокомисарят допълни, че в последните дни е съставена група, която да проучи дали има недостатъци по цялата верига от търсенето на лекарство, проверките за неговата годност, средствата за масово производство на одобрен за приложение препарат.
Еврокомисарят препоръча да се помисли за пренасочване на част от европейските фондове към усилията за пресичане на епидемията. Габриел допълни, че на предстоящата донорска конференция се очаква да бъдат осигурени още няколко милиарда евро за борбата с новата болест.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6177  Заразата взе главата на съветски министър Заразата взе главата на съветски министър  Коронавирусът отслабва от слънчевата светлина, жега и мокрота Коронавирусът отслабва от слънчевата светлина, жега и мокрота  Тръмп предложи да си инжектираме дезинфектанти против COVID-19 Тръмп предложи да си инжектираме дезинфектанти против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР