Европейската комисия ще одобри утре споразумение с германската биотехнологична фирма

...
Европейската комисия ще одобри утре споразумение с германската биотехнологична фирма
Коментари Харесай

ЕС сключва утре сделка за доставка на до 405 млн. дози от ваксина срещу COVID-19

Европейската комисия ще одобри утре споразумение с германската биотехнологична фирма " Кюрвак " (CureVac), която ще гарантира до 405 милиона дози от потенциалната й ваксина срещу COVID-19. Това заяви председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

" Радвам се да съобщя за ново споразумение. Утре ще одобрим нов договор, за да гарантираме още една ваксина срещу COVID-19 за европейците ", заяви тя. Фон дер Лайен каза, че договорът с германската фирма се сключва след предоставяне от ЕС на финансиране на компанията за разработване на ваксината й.

Председателката на ЕК заяви също, че се надява скоро да сключи сделка с компания " Модерна " (Moderna) за нейната ваксина срещу COVID-19.



Комисията е постигнала споразумения за доставка на ваксини с предприятията " АстраЗенека " (AstraZeneca) " Джонсън и Джонсън " (Johnson & Johnson), " Санофи " (Sanofi) и " Пфайзър " (Pfizer).
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15125  Проф. Витанов с ново предизвестие: Трябва да действаме в този момент Проф. Витанов с ново предизвестие: Трябва да действаме в този момент  Шефът на НЗОК даде значима информация за ел. направленията за PCR тест и разгласи: COVID-19 се трансформира в стигма, би трябвало да се успокоим Шефът на НЗОК даде значима информация за ел. направленията за PCR тест и разгласи: COVID-19 се трансформира в стигма, би трябвало да се успокоим  В Словения от през днешния ден са в действие строги ограничения за ограничение на пандемията В Словения от през днешния ден са в действие строги ограничения за ограничение на пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР