Европейската комисия ще обсъди утре възможността за сключване на договор

...
Европейската комисия ще обсъди утре възможността за сключване на договор
Коментари Харесай

ЕК е подготвила договор за доставка на 300 млн. дози от ваксината на Pfizer

Европейската комисия ще обсъди утре възможността за сключване на договор за доставка на 300 милиона дози от ваксината срещу COVID-19, разработена от производителя от САЩ " Пфайзър " (Pfizer Inc.). Това съобщи председателят на комисията Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е.

Това е най-обещаващата ваксина досега, се посочва в изявлението на Фон дер Лайен след вчерашното съобщение на производителя, че ефективността на новия препарат е 90 процента.

Досега ЕК сключи договори с трима други производители и предстоят още. Щом ваксината е налична, възнамеряваме да бъде осигурена бързо навсякъде в ЕС, допълва тя.

По-рано днес говорител на Комисията посочи, че досега задълбочени преговори с " Пфайзър " не са водени. Той отбеляза, че засега не са уточнени условията на новия договор и се очаква те да бъдат определени утре на седмичното заседание на еврокомисарите.

По неговите думи се предвижда държавите от ЕС да получат срок, в който да заявят дали проявяват интерес за участие в снабдяването с дадената ваксина, а след това сами да договорят с производителя цените и необходимите количества. Предвижда се въпросът с ваксините да бъде обсъден от Европейския парламент в четвъртък и евродепутатите да настояват за прозрачност при сключването на споразуменията с производителите.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14740  Лавинообразно се усилва броят на заболелите от COVID-19 в Хасковско Лавинообразно се усилва броят на заболелите от COVID-19 в Хасковско  Недоверието към имунизациите може да попречи на борбата против COVID-19 Недоверието към имунизациите може да попречи на борбата против COVID-19  15-годишна умря от COVID-19, откакто лекарите ѝ декларирали, че вирусът не визира деца 15-годишна умря от COVID-19, откакто лекарите ѝ декларирали, че вирусът не визира деца
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР