Европейската комисия съобщи днес, че очаква до 24 юни заявки

...
Европейската комисия съобщи днес, че очаква до 24 юни заявки
Коментари Харесай

ЕК ще събира до края на юни заявки от държавите в ЕС за помощ от фонд Солидарност

Европейската комисия съобщи днес, че очаква до 24 юни заявки от държавите в ЕС за подкрепа по фонд " Солидарност ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6428
Средствата от фонда се предвижда да послужат за укрепване на националните системи за здравеопазване. След като разполага с всички заявки, комисията ще изготви предложение за справедливо разпределение на средствата по фонда, уточнява говорител на ЕК,цитиран от БТА.

ЕС се надява светът да събере 7,5 млрд. евро дарения за борба с Ковид-19

Той допълва, че предложението до Съвета на ЕС и Европейския парламент може да се очаква " след лятото ". По думите му е възможно държавите да осребрят по-късно разходи, направени за здравните им системи преди представянето на предложението.

До края на тази година фондът разполага с 800 милиона евро. Предвижда се средствата да бъдат предоставени за осигуряване на медицинска помощ и здравно оборудване, в подкрепа на уязвимите групи, за мерки срещу разпространението на болестта.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6428  Над половината COVID-легла в Сливенско са свободни Над половината COVID-легла в Сливенско са свободни  Расте броят на американците, погълнали дезинфектанти Расте броят на американците, погълнали дезинфектанти  Индийската централна банка отвори Индийската централна банка отвори " прозорец за ликвидност " в поддръжка на взаимните фондове
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР