Д-р Милена Миткова е специалист в Клиниката по УНГ-болести в

...
Д-р Милена Миткова е специалист в Клиниката по УНГ-болести в
Коментари Харесай

Д-р Миткова посочи огромната опасност от нелекуваната хрема за децата

Д-р Милена Миткова е специалист в Клиниката по УНГ-болести в Университетска болница “Царица Йоанна - ИСУЛ”. Основната тема, която обсъждаме с д-р Миткова, са най-честите УНГ заболявания при децата с акцент: причини, клинична картина, лечение, профилактика на различните видове отити.
Защо една банална на пръв поглед хрема, особено при малките деца, не бива да се пренебрегва? До какво може да доведе продължителната и често нелекувана хрема? Кога т.нар. трета сливица се превръща в провокиращ фактор за развитие на отит? Какви са видовете отит и кой от тях е най-опасен? Как се лекуват отитите? На какво трябва да обръщат внимание родителите? Отговор на тези още въпроси, вижте в интервюто с д-р Милена Миткова.
- Д-р Миткова, да започнем с въпроса кои са най-често срещаните заболявания при децата във вашата медицинска област? С какви оплаквания най-често се обръщат към вас?
- Най-честите и ако мога така да се изразя, най-баналните оплаквания са продължителните хреми. Особено при по-малките дечица в яслена и в градинска възраст, свързани с по-ниския им имунитет и, разбира се, средата, която се създава в подобен тип заведения и детски колективи. Често нелекуваните хреми в тази ранна детска възраст водят и до възпаление на средното ухо, или т.нар. отити. Те могат да бъдат серозни, катарални или гнойни. Ако не бъдат адекватно овладени с медикаменти, гнойните отити често дават усложнения, с каквито деца попадат в нашата клиника - отоантрити (мастоидити). Т.е., когато инфекцията ангажира мастоидния израстък.

Цялото интервю с д-р Миткова, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР