Д-р Мариана Мандажиева е алерголог с дългогодишен опит. Затова NOVINI.BG

...
Д-р Мариана Мандажиева е алерголог с дългогодишен опит. Затова NOVINI.BG
Коментари Харесай

Как да различим алергия от коронавирус?

Д-р Мариана Мандажиева е алерголог с дългогодишен опит. Затова NOVINI.BG я попита как да се справим с алергиите си и да ги различим от COVID-19.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4949
Симптомите на сезонната алергия са сезонна хрема, която протича със затруднено дишане, пристъпно кихане, сърбеж в носа, водниста секреция от носа и зачервяване на очите.

„ Пациентите, които имат тези симптоми от години знаят какво да правят, защото са подготвени, но това е проблем за тези, които ще страдат от тези оплаквания като първи сезон “, заяви тя.

„ Когато се появят тези оплаквания и имат продължително развитие и се задържат повече от една - две седмици, не бива първата мисъл да е за коронавирус. Симптомите при инфекцията са доста по-различни от типичната хрема. Там може да има хрема, която е водниста но тя обикновено е остра в рамките на няколко дни.

При алергиите също може да имаме отпадналост и втрисане, но то е доста по-различно от състоянието на вирусна инфекция.

Стоенето е вкъщи е полезно за хората, предразположени към алергиите. Те се срещат в този случай с по-малко полени. Затова д-р Мандажиева посъветва да се проветрява сутрин и вечер, а през деня по няколко пъти за кратко.

Носенето на маски също е в плюс за хората с алергии. Така симптомите могат да бъдат по-малко.

Едно от най – важните неща е пациентите да се спират своите терапии по време на пандемията.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4949  Нова изненада за лекарите от ВМА трогна всички Нова изненада за лекарите от ВМА трогна всички  Великденска литургия бе отслужена в парижката катедрала Великденска литургия бе отслужена в парижката катедрала " Нотр дам " единствено пред няколко души  Началникът на Столична дирекция на вътрешните работи прикани жителите да запазят самоконтрол по време на празниците

Началникът на Столична дирекция на вътрешните работи прикани жителите да запазят самоконтрол по време на празниците
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР