До 436 ще се увеличи броят на възрастните и хора

...
До 436 ще се увеличи броят на възрастните и хора
Коментари Харесай

Заради коронавируса в Момчилград повече хора ще имат право на социална грижа

До 436 ще се увеличи броят на възрастните и хора с увреждания, ползващи социалните услуги, предоставяни от община Момчилград през месец май. Това се налага заради кризата с коронавируса.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6108
От началото на април община Момчилград разшири обхвата на нуждаещите се възрастни хора и лица с увреждания по проект " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Момчилград " с 62 души. Така обхванатите от програмата станаха общо 116.

От 100 на 150 се увеличи броят на ползващите социалната услуга " Обществена трапезария ", финансирана от Фонд " Социална закрила " на МТСП.

Нов рекорден брой на заразени с COVID-19 в България за денонощието

От 1 май ще се доставя храна на още 170 лица по целева програма " Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 ".

Целта на взетите мерки е да бъдат подкрепени на най-уязвимите граждани в условията на извънредната ситуация.

Освен това ще бъде нает допълнителен персонал за предоставяне на услуги по домовете за справяне с извънредната ситуация заради пандемията COVID-19.

Наетите служители ще доставят хранителни продукти, лекарства и продукти от първа необходимост на нуждаещите се, които са закупени със средства на потребителите.

Хората в нужда биха могли да получат съдействие и в заплащане на битовите им сметки или в заявяване и получаване на неотложни административни услуги.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6108  " Пирогов " още веднъж благодари на всички донори  Колко пагубно е за децата да стоят затворени с месеци и може ли да има компромис за разходките? Колко пагубно е за децата да стоят затворени с месеци и може ли да има компромис за разходките?  Столетница Кончета от старешки дом пребори ковид Столетница Кончета от старешки дом пребори ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР