Допълнителни противоепидемични мерки ще бъдат въведени в социалните заведения в

...
Допълнителни противоепидемични мерки ще бъдат въведени в социалните заведения в
Коментари Харесай

Допълнителни противоепидемични мерки ще бъдат въведени в социалните заведения в Сливенско

Допълнителни противоепидемични мерки ще бъдат въведени в социалните заведения в Сливенско. Това съобщиха от областната администрация, където днес се е състояла среща във връзка с готовността за действие при възникване на епидемичен взрив от COVID-19 в местата за настаняване, предлагащи социални услуги от резидентен тип.

В местата за настаняване ще бъде проведено обучение на целия персонал, включително на санитари и хигиенисти, за работа и мерки за безопасност в среда на епидемичен взрив. Ръководствата на социалните институции трябва да осигурят запас от специални защитни облекла и средства за персонала, определен да се грижи за болните в изолатора. В социалните заведения трябва да бъдат определени подходящи помещения за изолация, със санитарни възли. Инфектираните потребители с тежко протичане на клиниката ще бъдат насочвани към болница.

Близо 800 са потребителите на социални услуги от резидентен тип в област Сливен. Около 500 от тях са в най-големите домове в Сливен и Твърдица. Останалите ползват услуги в Дома за стари хора в новозагорското село Баня, в Дома за медико-социални грижи за деца - Сливен, в шест Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи, в три защитени жилища, в три частни дома за стари хора.
COVID-отделения има в областната и във военната болница в Сливен, лекарите - инфекционисти в областта са четирима.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11557  Вече е ясно в какъв тъкмо ред се демонстрират признаците при COVID-19 Вече е ясно в какъв тъкмо ред се демонстрират признаците при COVID-19  Болните от COVID-19 в Монтанско понижават Болните от COVID-19 в Монтанско понижават  Коронавирусът погуби Доростолския митрополит Амвросий Коронавирусът погуби Доростолския митрополит Амвросий
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР