Днес пъбове и ресторанти в Чехия отново отвориха врати, за

...
Днес пъбове и ресторанти в Чехия отново отвориха врати, за
Коментари Харесай

Ресторанти и пъбове в Чехия отвориха врати в знак на протест

Днес пъбове и ресторанти в Чехия отново отвориха врати, за да протестират срещу правителствените рестрикции, свързани с COVID-19, които ги държат затворени от октомври, предаде Франс прес.

" Отдавна сме разочаровани от правителството и искаме да покажем, че то е избрало грешния път ", обясни за АФП Иржи Янечек, управител на пивница " Мали Янек " в град Инце югозападно от Прага. " Писнало ни е и според нас министрите трябва да помислят за оттегляне от постовете си ", добави съоснователят на движението - инициатор на тази акция, в която се очаква да се включат стотици заведения.

Днес по обяд " Мали Янек " бе наполовина пълна с постоянни посетители, отпиващи бира, и семейства, поръчали свински ребърца или панирани пържоли, а келнерите тичаха забързани между масите. Отворените заведения може да бъдат глобени максимум 20 000 крони (765 евро), уточни за АФП Вит Хофман, говорител на кметството в Прага.

Ресторантите, пъбовете, баровете, кината, театрите, зоологическите градини, спортните зали и повечето магазини в страната с 10,7 милиона жители са затворени от октомври; рестрикциите бяха леко смекчени по Коледа. Създадено през есента, движението срещу правителствените мерки бе инициатор на хепънинг в началото на месеца, когато в центъра на Прага бяха наредени бирени халби в линия, достигнала цял километър. Неотдавна то прерасна в политическо движение - пъбовете се превърнаха в клубове, където негови членове и привърженици се събират, " както се събират нашите политици в стола на парламента ", коментира съоснователят на движението Давид Бискадски.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18747  Проф. Чорбанов: Прекаралите COVID-19 имат доста по-добър имунитет, в сравнение с дава имунизацията Проф. Чорбанов: Прекаралите COVID-19 имат доста по-добър имунитет, в сравнение с дава имунизацията  Британският вариант на COVID-19 продължава да настава в Европа Британският вариант на COVID-19 продължава да настава в Европа  Скандал с имунизацията взе главата на шефа на испанския генщаб Скандал с имунизацията взе главата на шефа на испанския генщаб
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР