„Днес е важен ден за България. рядко в парламента се

...
„Днес е важен ден за България. рядко в парламента се
Коментари Харесай

Нинова изригна заради F-16: Злепоставихте ни пред света! Наливате вода във войната между...

„ Днес е важен ден за България. рядко в парламента се взимат такива важни решения с дългосрочен резултат “, това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна по време на дебатите по предложението за започване на преговори със САЩ за закупуване на самолети F-16.

„ Начинът, по който се проведоха дебатите злепоставиха САЩ. Второ - злепостави и България пред европейските ни партньори. Трето вземат се неопределено количество пари за тази сделка от нашите и вашите пари. Четвърто това добави допълнително вода в мелницата на междуинституционалната война “, отсече Нинова.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес в парламента имаше много разгорещени страсти, а шефката на НС Цвета Караянчева нахока двама депутати от БСП. По същото време се разбра, че управляващи и опозиция искат премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев да присъстват в НС по време на дискусиите .

„ БСП няма да подкрепи това решение “, отсече червената лидерка.
„ Гласуването е предрешено и резултатът явно ще мине. Това стратегическо решение за България ще се вземе от ГЕРБ, ДПС и ВМРО. Прилича ли това на нова управленска коалиция в Народното събрание? Позицията на БСП е последователна и ясна - за модернизацията на българската армия, за правовата държава - след като парламентът реши нещо, трябва изпълнителната власт да го изпълнява. За разумния баланс в харчовете на българския бюджет “, каза още тя.
БЛИЦ припомня, че преди да се качи на парламентарната трибуна Нинова опъна голяма софра в парламента по повод рождения й ден, а председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов й направи най-уникалният подарък .


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР