Десетки души, някои от които въоръжени, влязоха в сграда на

...
Десетки души, някои от които въоръжени, влязоха в сграда на
Коментари Харесай

Въоръжени хора влязоха в американски парламент

Десетки души, някои от които въоръжени, влязоха в сграда на парламента на американския щат Мичиган, предаде Би Би Си.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6871
Демонстрантите са изразили своето недоволство от предложението на губернатора (членка на опозиционната на президента на САЩ Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския Демократическа партия) Гретхен Уитмър да удължи извънредното положение, въведено преди месец с цел ограничаването на разпространението на Covid-19, до 15 май.

Хората, голяма част от които не са носели маски и не са спазвали дистанция от два метра, са били допуснати в зданието на долната камара на парламента в столицата на щата в Средния запад - Лансинг. Местното законодателство не забранява присъствието на въоръжени хора в институцията.

Полицаите, охраняващи парламента, са допуснали тези протестиращи, които са нямали висока температура

" Вирусът е тук ", това е казал един от въоръжените мъже, посочвайки мястото на губернатора в пленарната зала. " Дайте работа на хората ", е призовал той.

Парламентарното мнозинство (от Републиканската партия, излъчила сегашния стопанин на Белия дом) е отхвърлило предложението на губернатора и дало зелена светлина Уитмър да бъде изправена пред правосъдието. Тя, от своя страна, е заявила, че законодателите са политизирали проблема с разпространението за болестта.

Южна Корея разхлабва антивирусните мерки

Британската медия допълни, че докато е траял протестът президентът на САЩ е изразявал подкрепа за демонстрантите. " Освободете Мичиган! ", такъв пост е публикувал Тръмп, посочи още Би Би Си.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6871  Министерство на труда с настояща информация за мярката 60/40 Министерство на труда с настояща информация за мярката 60/40  Унгария: Очакваме втора вълна на COVID-19 през есента Унгария: Очакваме втора вълна на COVID-19 през есента  В Европейски Съюз работят по 29 плана за ваксини и 86 за лекарство против COVID-19 В Европейски Съюз работят по 29 плана за ваксини и 86 за лекарство против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР