Двама неизвестни извършители нападнаха няколко свещеници в четвъртък в църквата

...
Двама неизвестни извършители нападнаха няколко свещеници в четвъртък в църквата
Коментари Харесай

Заловиха ли нападателите на свещениците в църквата във Виена - най-нови данни

Двама неизвестни извършители нападнаха няколко свещеници в четвъртък в църквата " Непорочно зачатие на Мария " в Антон-Бьок-Газе във Виена-Флоридсдорф. Актът е завършил с петима сериозно ранени свещеници. Стана ясно обаче, че посегателството е било над шестима, но шестият е бил вързан, без да бъде бит.

Ексклузивно в БЛИЦ! Станаха ясни касапите във Виена, говорят с акцент! (ВИДЕО/СНИМКИ)


Междувременно кардинал Кристоф Шьонборн заявява, че е " дълбоко натъжен " от нападението: " Църквите са места на мир и смирение - такива трябва да бъдем особено сега по време на коледните празници. "

Стрелба на месо и писъци пронизаха Виена, кръжат хеликоптери, отряд " Кобра " е в действие, страшно е! (СНИМКИ/ НА ЖИВО)

Шьонборн се моли " за покаянието на извършителите "
Веднага след края на мащабната операция на полицията духовникът отиде да посети религиозния център. Архиепископът се моли " за бързото възстановяване на жертвите и разкаянието на извършителите ".


Припомняме, че полицията обяви, че един от виновниците е висок около 1,80 метра и има тъмна коса. " И двамата мъже говорят немски език и имат чужд акцент ", се казва в съобщението. Единият от нападателите е бил забелязан от няколко дни да се върти около църквата.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР