Два дни след като Израел отново въведе частична карантина, броят

...
Два дни след като Израел отново въведе частична карантина, броят
Коментари Харесай

Израел бързо ваксинира населението, заразените растат въпреки частичната карантина

Два дни след като Израел отново въведе частична карантина, броят на заразените с коронавирус достигна днес най-високото ниво от три месеца с 5449 регистрирани нови случаи, предаде ДПА.

Най-новите данни на здравното министерство се появиха, след като в неделя следобед Израел влезе в трета частична карантина, която трябва да продължи две седмици, макар че се очаква да бъде удължена с няколко седмици.

В същото време в страната е в ход мащабна кампания по ваксиниране. Според здравното ведомство през последните 10 дни са имунизирани около половин милион израелци. Само вчера ваксинираните са били 115 000, информира БТА. Целта на еврейската държава е да имунизира рисковите групи, колкото се може по-бързо, и след това да отвори отново икономиката. Според сайта на Оксфордския университет " Нашият свят " 9-милионният Израел е световен лидер по брой имунизирани на 100 души население, следван от Бахрейн и Великобритания.

От средата на януари израелците, на които са били инжектирани по две дози от ваксината, ще получават " зелен паспорт ", който им предоставя различни свободи - за тях например няма да важи изискването за карантина при връщане от чужбина.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17516  Малко евентуално е Европейски Съюз да утвърди Covid имунизацията на AstraZeneca през януари Малко евентуално е Европейски Съюз да утвърди Covid имунизацията на AstraZeneca през януари  В Ловешка област стартира имунизацията против ковид В Ловешка област стартира имунизацията против ковид  Вижте кои са формалните почивни дни през 2021 година Вижте кои са формалните почивни дни през 2021 година
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР