Двадесет и шест сътрудници на туристическия център в популярното курортно

...
Двадесет и шест сътрудници на туристическия център в популярното курортно
Коментари Харесай

26 служители в популярния австрийски курорт Санкт Волфганг са дали положителни проби за COVID-19

Двадесет и шест сътрудници на туристическия център в популярното курортно градче в Австрия Санкт Волфганг, разположено на брега на езеро, са дали положителен резултат за коронавируса на тестовете. Това съобщи днес местното бюро по туризма и допълни, че се активизират усилията за предотвратяване на по-нататъшно разпространение на заразата, предаде ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10805
Няма данни някой от гостите да е бил заразен, каза пред ДПА директорът по туризма Ханс Вайзер.

Откритото огнище съживи спомените за австрийския планински курорт Ишгъл в Тирол, който се превърна в източник на зараза на туристи от няколко европейски страни в най-ранната фаза на пандемията.

Австрия затяга правилата за влизащите от 32 страни, сред които България

Ръководителят на районната администрация Алоис Ланц каза в ефира на радиостанция Йо1, че рискът за туристите е много слаб, защото заразените служители са носели маски, когато са били на работа.

Случаите в Санкт Волфганг са били потвърдени сред персонала на осем различни хотела. Повече от тях са млади стажанти. Според Ланц не е изяснено дали те са се заразили в общежитието, в което са настанени, или когато са излизали извън него през нощта.

Затворени са два бара и е задействана кампания за гарантиране на здравето и сигурността сред персонала в местата за настаняване, отбелязва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10805  Затлъстяването покачва риска от гибел от COVID-19 Затлъстяването покачва риска от гибел от COVID-19  В Португалия сътвориха първата маска, обезвреждаща ковид В Португалия сътвориха първата маска, обезвреждаща ковид  Онкологичният център във Велико Търново преструктурира отделения поради ковид Онкологичният център във Велико Търново преструктурира отделения поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР