Да съхраниш духа и младостта си в най-тежките моменти в

...
Да съхраниш духа и младостта си в най-тежките моменти в
Коментари Харесай

Васил чака тежка, сърдечна операция, но направи нещо, което трогна всички

Да съхраниш духа и младостта си в най-тежките моменти в живота си. Това съумява да постигне 65-годишният инженер Васил Манолов от Карнобат, който от няколко дни е настанен в отделението по кардиология на УМБАЛ „ Дева Мария “, където е на изчакване преди да се наложи да претърпи тежка животоспасяваща сърдечна операция. Днес той обаче е толкова жизнен, колкото и преди усложненията със сърцето му, пише " Флагман ".

Васил е музикант по душа. Той пристига в УМБАЛ „ Дева Мария “, след като усеща болки в сърдечната област... с китара в ръце. И оттогава звуците на мелодични акорди и гласът на музиканта огласят стаята му в отделението. Въпреки че там има настанени близо 15 пациенти, никой от тях не се оплаква от шума. Не се оплакват и лекарите, нито сестрите. Напротив – гласът на карнобатлията, който пее авторските си песни от 3 дни в стаята си, действа успокояващо, вдъхва кураж и надежда на останалите пациенти. Той променя тотално тягостната атмосфера в болничното отделение, където хиляди годишно се сблъскват лице в лице с най-сериозния и смъртоносен проблем за България – сърдечната недостатъчност.



„ Васко днес ще бъде изписан. Не ни е много приятен този факт, свикнахме с него. Човекът ни даде повод за радост в най-тежките ни моменти, направи така, че отново да се почувстваме живи. Ще ни липсва много! “, коментираха пред репортер на Флагман.БГ останалите пациенти от болничната стая на Васил Манолов.



„ Искам да изпея песента на живота си. Състоянието ми никак не е леко, но това не ми пречи да се чувствам жив. Не мога без музика. Моята музика “, каза през сълзи Васил, който по време на престоя си в УМБАЛ „ Дева Мария “ осъзнал, че още му се живее.

65-годишният мъж има здравна карта в Германия, където според него здравеопазването е на непостижими засега за България висоти. Въпреки това обаче той избира УМБАЛ „ Дева Мария “, защото е убеден, че тук лекарите са не по-малко професионалисти, отколкото на запад.

„ Лекарите и сестрите се грижат чудесно за мен. Не съм убеден, че в Германия това щеше да е така, тъй като с масивната вълна от мигранти, която залива страната, лекарите гледат с друго око върху всеки, който не е роден там. Тук всичко стана бързо, лесно и да се надяваме успешно “, казва с усмивка Васил.

И въпреки че Васил смята, че още не е изпял " песента на живота си ", хората, които имаха възможност да се докоснат до неговото изкуство в последните дни, са живото доказателство за това, че музикантът е успял да постигне поне част от целта си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР