Да защити членовете на LGBT (лесбийки, гейове, бисексуални и трансджендър)

...
Да защити членовете на LGBT (лесбийки, гейове, бисексуални и трансджендър)
Коментари Харесай

Азис стана герой в джендър филм

Да защити членовете на LGBT (лесбийки, гейове, бисексуални и трансджендър) общността у нас – това е последното начинание на фолкидола Азис. Кралят на поп-фолка е сред главните лица в документалната лента „ Ние сме тук “, пише " Монитор ".

За близо 17 минути време се разгръща темата за правата на хомосексуалните членове на българското общество, като сред говорителите виждаме техни представители, евродепутата Ангел Джамбазки, основателите на „ София Прайд “ и чуждестранни защитници. Видеото показва и мрачни моменти от ежегодните шествия за равни права на хомо, би и транссексуалните българи, които се провеждат в София от 2008 г. насам.

" В началото се стрясках от " София Прайд " и честно казано бях против как всичко е облечено в един скандал.
Не харесвам тези разголени гримирани хора, чупещи се, кършещи се под някакви звуци, опитвайки се да ни кажат нещо. Но се оказа, че това е единственият начин да кажем, че съществуваме. Защото ако сме тихи и кротки – това няма как да стане ", заявява във филма Азис.

Изпълнителят на „ Мотел “ разказва как самият той е бил „ афиша и знаменосеца на цялото това нещо “, когато е изгряла звездата му.
„ Това беше шоубизнес, това беше част от образа ми, това продаваше страшно много. Но това продаваше мен, а не идеята, че ако си различен, трябва веднага да те приемат “, обяснява той. Според певеца българите приемат хомосексуалността само при известните личности, а на много места определят този тип хора като болни.

„ Това не е болест. Това е даденост. Това е благословия “, отсече той.

Костинбродския славей сравнява реакцията на обществото с тази на баща си. Той обаче е на мнение, че родителят му с времето се е научил да е толерантен и да разбира LGBT общността, за разлика от повечето нашенци.
„ Вижте ме - не съм чудовище.

Да, малко по-мургав съм. Да, моята сексуалност не е като на комшията ви или като вашата. Но аз имам шест кучета, котки, таралеж... Грижа се за семейството си. Имам страшно много приятели. Това не ме прави по-различен от вас “, гласи най-силното слово на Азис в лентата.

Финалът на „ Ние сме тук “ е белязан от монолога на актрисата Цветана Манева от последната песен на поп-фолк певеца „ Позна ли ме “, който предизвика скандал през септември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР