Гърция ще получи над 25 милиона дози от ваксините срещу

...
Гърция ще получи над 25 милиона дози от ваксините срещу
Коментари Харесай

Гърция ще получи над 25 милиона дози от ваксините срещу коронавируса

Гърция ще получи над 25 милиона дози от ваксините срещу коронавируса чрез договорите, които е подписал Европейският съюз с фармацевтичните компании, заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 г. по време на телеконферентна среща с отговорните национални институции, съобщи телевизия Скай.

Първите доставки на ваксините се очакват в началото на 2021 г., отбеляза премиерът, предава БТА.

" През първата половина на 2021 г. ще сме постигнали достатъчно равнище на ваксинация, за да оставим зад себе си тази криза ", заяви Мицотакис. Той предупреди обаче, че тази информация не трябва да води до отпускане, а точно обратното - до по-голяма мобилизация сега, когато е известно, че има светлина в тунела.

Гръцкият премиер каза, че ваксината ще бъде безплатна за всички граждани.



За целта на масовото ваксиниране ще бъдат създадени специални структури в системата на първичната помощ, както и мобилни екипи за домовете за възрастни хора и за останалите граждани, които по различни причини не могат да се придвижват.

Мицотакис отбеляза, че е необходима специална организация, защото някои от ваксините изискват специални условия за съхранение, по-конкретно ниски температури, и трябва да бъдат поставени в рамките на часове след извеждането им от специалната среда. Затова и ваксинирането не може да бъде направено по обичайния механизъм - чрез личните лекари.

Той поздрави министерството на здравеопазването за организирането на кампанията за масово поставяне на грипни ваксини тази година.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14949  И Ваня Джаферович с Коронавирус И Ваня Джаферович с Коронавирус  Хората с диабет са двойно по-застрашени от гибел при заразяване с COVID-19 Хората с диабет са двойно по-застрашени от гибел при заразяване с COVID-19  Пациенти с трансплантации отидоха на обзор при здравния министър

Пациенти с трансплантации отидоха на обзор при здравния министър
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР