Гърция и Израел имат намерение да въведат зелен паспорт, с

...
Гърция и Израел имат намерение да въведат зелен паспорт, с
Коментари Харесай

Гърция и Израел ще въвеждат зелен паспорт за пътувания без ограничения

Гърция и Израел имат намерение да въведат " зелен паспорт ", с който израелските граждани да могат да посещават Гърция без ограничения и без задължителна карантина, след като отпаднат ограниченията за полетите между двете страни. За тази договореност съобщи премиерът на Израел Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и след срещата с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 г. днес в Ерусалим.

" Поздравявам ви за бързия темп, с който ваксинирате гражданите си ", заяви Мицотакис пред Нетаняху на съвместната пресконференция по време на днешното посещение на гръцкия премиер в Израел.

Гръцкият министър-председател отправи пожелание страната му да посрещне възможно най-скоро израелски туристи. Мицотакис спомена и сертификата за ваксинация, който лансира в рамките на ЕС, като подчерта, че общ сертификат може да бъде въведен и с трети страни, за да бъдат улеснени пътуванията през туристическия сезон, като споразумението с Израел може да бъде тест за въвеждането на подобен документ. Той се спря и на лекарството срещу коронавирус, което се разработва в Израел, и отбеляза, че Гърция ще участва в клиничните изпитания.

Според гръцката телевизия Скай, която цитира сайта bgr, става въпрос за препарата EXO-C24, който е на първата фаза на клиничните тестове и се твърди, че може да излекува 29 от 30 пациенти в рамките на 3-5 дни.

Гръцкият премиер коментира и стратегическото сътрудничество между двете страни, като подчерта, че " Източното Средиземноморие трябва да остане море на мира за всички страни ".

На въпрос за отношенията между Израел и Турция Мицотакис каза, че двустранните отношения между Гърция и Израел не се определят от трети страни. Преди да замине за Израел Мицотакис посети Кипър, където заедно с кипърския президент Никос Анастасиадис обсъди координацията преди неформалната петстранна среща за кипърския въпрос под егидата на ООН, очаквана в началото на март.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19482  Мъж е с шестмесечна пробация за неспазване на карантина във Великотърновско Мъж е с шестмесечна пробация за неспазване на карантина във Великотърновско  Исландия облекчи рестриктивните мерки поради вируса след спад в новите случаи Исландия облекчи рестриктивните мерки поради вируса след спад в новите случаи  Момче се разсъни от едногодишна кома, не знае нищо за COVID-19 Момче се разсъни от едногодишна кома, не знае нищо за COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР