Година след като полицаят Венцеслав Караджов бе изправен пред пловдивския

...
Година след като полицаят Венцеслав Караджов бе изправен пред пловдивския
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска най-тежкото наказание за полицая Караджов, обвинен в две убийства

Година след като полицаят Венцеслав Караджов бе изправен пред пловдивския съд, делото на първа инстанция е на финала си. Днес държавното обвинение в лицето на прокурорите Стефани Черешарова и Костадин Паскалев поискаха най- тежкото възможно наказание - доживотен затвор без право на замяна за мъжа, обвинен в убийството на двамата си родители, пише " Трафикнюз ".
Припомняме, Венцислав Караджов е обвинен за това, че на 15 май 2016 е убил родителите си в къщата им в квартал Смирненски. Като основен мотив разследващите сочат имотни спорове и съдебно решение от дните преди убийството, според което съдът дава къщата и имота на родителите, а синът може да го придобие след тяхната смърт. Оръжието, с което е извършена екзекуцията, не е намерено. Полицаят не признава вина и е категоричен, че е натопен.
Всъщност на практика няма преки доказателства, които да доказват, че той е извършил убийството. Липсва оръжието на престъплението, няма свидетели, които да са го видели в къщата в деня на убийството, не са открити негови отпечатъци по вратата, по ръцете му няма следи от барут. Прокуратурата доказва авторството със серия косвени доказателства. На първо място обвинението съпоставя профила на убиеца от психологическата експертиза с личността на полицая и според Черешарова съвпадението между двата е 100 процента. Психолозите определят убиеца като егоцентричен, средноинтелигентен, без криминални прояви, сервилен, със завишена самооценка, привиден самоконтрол, пресметлив, прагматичен и пр.
„ Обвиняемият отговаря на всички изброени характеристики. Той дори не е наричал родителите си майко и татко, а ги и определял като „ лицата” в жалбите си. На погребението им е слязъл само за минута от буса на съдебна охрана, за да се види със жена си” мотивира се Черешарова.
Според твърденията на прокуратурата Караджов, който има дълъг стаж в полицията, е имал достатъчно информация как се води едно разследване и затова е направил всичко възможно за заличи следите. Липсата на барутни частици по волана на автомобила и дрехите, показвали по –скоро „ престараване” отколкото липса на вина.
Любимата овчарка на полицая – Рино, също се използва като „ свидетел” срещу него. Няма свидетели, които да са чули лая на кучето в деня на убийството, а според прокуратурата това показва, че в убиецът е човек, когото животното е познавало добре и не е реагирало.
Проверен е лаптопа на полицая, а от „ историята” на компютъра разследващите разбрали, че той се е подготвял „ теоретично” за убийството от материали в руски сайтове. В тях той е чел статии за различни видове убийства, отравяния с гъби, химически вещества, с живак и пр. „ Търсел е най- лесния, безнаказан и същевременно сигурен начин да сложи край на живота на двата си родители. Избрал е този, защото е бил сигурен във възможностите си” твърди прокурорът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР