Германският канцлер свиква за утре кризисна среща по въпросите на

...
Германският канцлер свиква за утре кризисна среща по въпросите на
Коментари Харесай

Меркел свиква кризисна среща за ваксинирането срещу COVID-19, обмисля и удължаване на локдауна

Германският канцлер свиква за утре кризисна среща по въпросите на ваксинирането срещу коронавируса в страната, съобщи БТА, като се позова на информация на " Билд ".

Така Меркел реагира на критиките към нея, отправени от нейния съпартиец и министър на здравеопазването Йенс Шпан за темповете на ваксинация срещу коронавируса.

На срещата вероятно ще се обсъждат начините за увеличаване на производството на ваксини и за целта канцлерството иска да бъде създадена специална работна група, в която ще влизат Шпан, министърът на икономиката Петер Алтмайер, вицеканцлерът и министър на финансите Олаф Шолц, а също и ръководителката на канцеларията на Меркел - Хелга Браун.

Според германски медии и политици темповете на ваксиниране срещу коронавируса в Германия са по-ниски от очакваното. Сега в страната е ваксинирано по-малко от 0,5 процента от населението. Германия получи до края на 2020 г. над 1,3 милиона дози от ваксината на " Бионтех " и " Пфайзер " и в началото на настоящата година е запланирана доставката на още 4 милиона дози.

Германия, която е с население от около 83 милиона души иска да получи в бъдеще и десетки милиони дози от ваксините на други компании, като " Модерна ", " Астра Зенека ", " КюрВак ", " Джонсън и Джонсън ".

Същевременно днес Меркел ще има видеоконферетна среща с ръководителите на германските провинции, на която се очаква решение за удължаване на частичния локдаун, който е в сила в Германия от средата на декември. Смята се, че удължаването ще е до 31 януари, предаде Франс прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17858  Вълчев изясни какво е нужно, с цел да стане ясно дали огромните възпитаници ще се върнат в клас Вълчев изясни какво е нужно, с цел да стане ясно дали огромните възпитаници ще се върнат в клас  УМБАЛ УМБАЛ " Канев " в Русе се връща към естествена организация на работата си по отделения  86-годишен с COVID-19 е умрял в Кърджали 86-годишен с COVID-19 е умрял в Кърджали
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР