Германската писателка Нина Маревски е преживяла ужасите на заболяването КОВИД-19.

...
Германската писателка Нина Маревски е преживяла ужасите на заболяването КОВИД-19.
Коментари Харесай

Как преживях ужаса на коронавирус: Сякаш те е затиснала торба цимент

Германската писателка Нина Маревски е преживяла ужасите на заболяването КОВИД-19. 53-годишната жена сега иска да помогне всички, които боледуват, които са заразени и заплашени. Но най-вече – на онези, които подценяват коронавируса.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5487
Тя отправя и сериозни критики към функционирането на здравната система в Германия в условията на криза. Нейната история разказват няколко германски медии.

През март Нина Маревски и съпругът ѝ се прибрали във Франкфурт на Майн от едно кратко туристическо пътуване до Валенсия. Двамата знаели, че коронавирусът се разпространява бързо в Испания и решили да се поставят под доброволна карантина в лятната си къща на юг. След няколко дни вирусът я съборил:

„ Стана изведнъж. Бях в кухнята и готвех, а болестта ме удари като с чук по главата. Нямах никакви сили, вдигнах и температура. Имах чувството, че са тръснали торба цимент върху гърдите ми. “

Ходене по мъките

Семейството звъни на здравната служба, но от там казват, че не могат да тестват Нина за коронавируса, защото не идва от място, което е център на епидемията, а професията ѝ не е системно релевантна. С помощта на свой приятел-медик тя все пак изпраща своя проба на частна лаборатория в Хамбург.

Веднага ми отговориха, че съм болна, а концентрацията на вируса в организма ми е много висока. Щели да ми се обадят от здравната служба, за да вземем необходимите мерки и да започне лечение. И до ден-днешен чакам това обаждане ", казва жената.

В Германия починалите от COVID-19 са над 3000

Малко след като получава резултатите, Нина Маревски окончателно е съборена от болестта. Тресе я, независимо че се е скрила под планина от одеяла, после цялата потъва в пот, температурата остава 39 градуса, тежестта в гърдите също, пулсът е ускорен, организмът се бори с всички сили срещу вируса, разказва писателката.

И добавя: „ В такива мигове човек е обсебен от най-елементарните страхове. “

Нина и мъжът ѝ звънят на дежурните лекари, но не успяват да се свържат. Тя се усеща на края на силите си, така че двамата накрая решават да се обадят на спешния телефон 112 и да помолят за лекарска помощ. В отговор ѝ дават съвет да се обади отново, ако усети и задух - така Нина Маревски описва онези драматични мигове. Вече била толкова уморена, че нямала сили дори да се ядосва. Мъжът ѝ взел да звъни по разни клиники в околностите, да разказва за състоянието на Нина, за високата температура, за затрудненото дишане… Най-накрая от клиниката в Ханау му обръщат внимание и пращат линейка. Малко по-късно Нина Маревски вече е в болничното легло, с маска и респиратор.

" Болестта все още дебне някъде в тялото ми "

48 часа по-късно състоянието ѝ се подобрява, но температурата се запазва още няколко дни. Лекарите установяват, че имунната ѝ система се справя добре. Нина е отслабнала доста, но вече има апетит. Болестта и до днес дебне някъде в организма ѝ, смята Нина, защото все още ѝ се вие свят.

„ Толкова ми беше зле, че не можех да държа дори чаша в ръката си “, разказва тя.

Нина Маревски иска да разкаже на всички хора онова, което е научила за болестта и да им помогне да не я подценяват.

Мнозина смятат, че са млади и здрави, което ги прави неуязвими. И лекомислено пренебрегват предписанията, припомня писателката. Но това ни дава шанс и за преосмисляне, смята тя.

Нина Маревски разказа своята история във Фейсбук, публикува резултатите от тестовете и всички подробности за хода на заболяването. Към днешна дата нейният разказ е бил прочетен вече от над 15 000 души, стотици са коментарите и въпросите. А две клиники я помолили да даде малко кръвна плазма, защото съдържащите се в нея антитела можели да помогнат на други пациенти.

„ Не съм в рисковата група. Обикновено не взимам лекарства. Храня се здравословно на растителна основа - и въпреки това вирусът жестоко ме събори. Ето защо ви казвам, че сегашните мерки изобщо не са преувеличени “, заявява тя в интервю за Хесенската обществена телевизия.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5487  Близо 3,9 млн. души са в частична безработица в Испания Близо 3,9 млн. души са в частична безработица в Испания  Икономист: Схемата 60/40 няма да е за дребния бизнес, а за междинния и огромния Икономист: Схемата 60/40 няма да е за дребния бизнес, а за междинния и огромния  Заразените с COVID-19 в света към този момент са над 2 милиона, умрелите са близо 127 000 Заразените с COVID-19 в света към този момент са над 2 милиона, умрелите са близо 127 000
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР