Германия очаква да получи 30 милиона от договорените от Европейската

...
Германия очаква да получи 30 милиона от договорените от Европейската
Коментари Харесай

Германия очаква да получи 1/3 от допълнителните количества за ЕС от ваксината на Пфайзер

Германия очаква да получи 30 милиона от договорените от Европейската комисия допълнително 100 млн. дози от ваксината на " Пфайзер " до края на годината. Това потвърдиха говорители на комисията.

Те не отрекоха, че явно Германия е нарушила изискването да не води самостоятелни преговори с производителите на ваксини и е сключила въпросното споразумение още през октомври миналата година. По техните думи няма пречка страната да получи 30 на сто от допълнителните количества, въпреки че германското население съставлява едва 18,6 на сто от населението на ЕС, съобщава БТА.

Говорителите уточниха, че разпределението на дозите се извършва според броя на населението на страните от ЕС, макар държавите да имат право да поискат по-големи или по-малки количества. Комисията водеше преговорите с производителите съгласувано с държавите в ЕС, включително по отношение на предвидените количества на доставките, посочиха те.

По техните думи ЕК е готова да съдейства на държавите в случаи на спорове с производителите за забавени или неизпълнени доставки. Говорителите не пожелаха да уточнят дали подписаните споразумения между ЕК и производителите предвиждат обезщетения при нарушение на изпълнението на договорите, сключени впоследствие между лабораториите и държавите от ЕС.

Досега ЕК сключи рамкови споразумения за доставка на общо около два милиарда дози ваксини на различни производители, сред които " Астра Зенека ", " Санофи ", " Янсен ", " Кюрвак " и " Новавакс ". До днес в ЕС са одобрени единствено ваксините, произвеждани от " Пфайзер " и от " Модерна ", от които са предвидени доставки за общо 460 млн. дози тази година.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17925  Още 340 медици в Русенско ще бъдат имунизирани против ковид Още 340 медици в Русенско ще бъдат имунизирани против ковид  Европейски Съюз с втора ваксина против COVID-19. Одобрена е и тази на Moderna Европейски Съюз с втора ваксина против COVID-19. Одобрена е и тази на Moderna  86 млн. инфектирани и 1, 8 млн. умряли от COVID-19 от началото на пандемията 86 млн. инфектирани и 1, 8 млн. умряли от COVID-19 от началото на пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР