Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) защити категорично днес

...
Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) защити категорично днес
Коментари Харесай

СЗО призова да не се политизира коронавирусът

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) защити категорично днес действията на СЗО за справяне с пандемията от новия коронавирус, предадоха БТА и Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4733
Той направи това в отговор на въпрос за критиките на американския президент Доналд Тръмп към организацията и намека му, че Съединените щати може да спрат да я финансират.

" Ще посъветвам за три неща ", каза на пресконференция Тедрос Адханом Гебрейесус. " Моля, обединение на национално ниво, не използвайте (причиняваното от коронавируса заболяване) Ковид-19 за политически цели. Второ, честна солидарност на глобално ниво. И честно лидерство от САЩ и Китай ".

Етиопецът прикани световните ръководители да не политизират вируса.

Генералният директор на СЗО призова по-конкретно САЩ и Китай да си сътрудничат в борбата със заразата.

Представители на американските власти обвиниха китайското правителство, че е скрило информация за коронавируса - нещо, което то отрича. Тръмп доскоро наричаше вируса " китайски ", предизвиквайки недоволството на Пекин.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4733  Коронавирусът умъртви 27-годишна родилка в Северна Македония Коронавирусът умъртви 27-годишна родилка в Северна Македония  Ето какво решение взеха в Гърция за придвижването по Великден Ето какво решение взеха в Гърция за придвижването по Великден  Депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев: Заедно ще се оправим! Депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев: Заедно ще се оправим!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР