Външният министър на Зимбабве Сибусисо Мойо почина, след като се

...
Външният министър на Зимбабве Сибусисо Мойо почина, след като се
Коментари Харесай

Външният министър на Зимбабве стана жертва на COVID-19

Външният министър на Зимбабве Сибусисо Мойо почина, след като се зарази с COVID-19, предаде Ройтерс, цитирайки президентския говорител Джордж Чарамба.

Мойо е бивш генерал от армията, който през ноември 2017 г. година обяви по телевизията, че е извършен военен преврат, довел до отстраняването на дългогодишния лидер Робърт Мугабе. Първият дипломат е починал в болница рано тази сутрин, информира БТА.

" Нацията ще бъде информирана за по-нататъшното развитие, свързано с тази ненавременна кончина ", каза говорителят и добави, че Мойо е бил борец за освобождение на страната си и е награждаван с военни отличия.

Мойо беше един от генералите, помогнали за планиране на преврата и получили високи постове в правителството на президента Емерсън Мнангагва и управляващата партия ЗАНУ-ПФ. Друг член на кабинета, генералът в оставка Перенс Шири, който беше министър на селското стопанство, почина от коронавируса през юли.

Today we mourn the passing of Foreign.

We remember him as a man who fought tirelessly for a better Zimbabwe.

His humour, good grace and devotion to public service will be greatly missed by everyone here at the.

May God rest his soul.
— Ministry of Foreign Affairs and Int Trade (@MoFA_ZW)
Зимбабве отбеляза голям скок в броя на заразените с коронавируса. Над половината от общо 28 675 случая и 825-те жертви бяха регистрирани след Нова година.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18582  В Русия постъпи поръчка за вписване на трета ваксина против COVID-19 В Русия постъпи поръчка за вписване на трета ваксина против COVID-19  Романтика през 2021 година: Възрастна двойка означи годишнина от сватбата си с ваксина Романтика през 2021 година: Възрастна двойка означи годишнина от сватбата си с ваксина  Намаляват се леглата в Коронавирус отделенията на Пловдивска област Намаляват се леглата в Коронавирус отделенията на Пловдивска област
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР