Възрастните хора в Полша няма да бъдат имунизирани с ваксината

...
Възрастните хора в Полша няма да бъдат имунизирани с ваксината
Коментари Харесай

Възрастните хора в Полша няма да бъдат имунизирани с ваксината на АстраЗенека

Възрастните хора в Полша няма да бъдат имунизирани с ваксината срещу КОВИД-19 на компанията " АстраЗенека " (AstraZeneca), заяви днес министърът без портфейл Михал Дворчик, отговорен за имунизационната кампания в страната. Той добави, че крайното решение ще бъде взето след препоръка на медицински експерти, предаде Ройтерс.

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) в петък одобри използването на ваксината срещу КОВИД-19 на " АстраЗенека " и Оксфордския университет за хора над 18 години, но заяви, че засега няма достатъчно данни за действието на този препарат при хора над 55-годишна възраст.

" Ако говорим за решението на медицинския съвет, очакваме го през идните дни или може би часове, но е ясно, че възрастните хора няма да бъдат ваксинирани с този препарат ", заяви на пресконференция Дворчик.

" Очакваме ясни препоръки от медицинския съвет и тогава... ще вземем решение ", добави той.

Дворчик заяви, че учителите могат да бъдат първите ваксинирани.

В четвъртък комисията за ваксинация на Германия препоръча ваксината на " АстраЗенека " да бъде поставяна само на хора между 18 и 64 години, а медицински експерти в Австрия отправиха същата препоръка вчера.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19182  Новите случаи и умрелите от COVID-19 във Англия означават най-ниски равнища от декември Новите случаи и умрелите от COVID-19 във Англия означават най-ниски равнища от декември  Австрия ще разхлаби карантината, отваря магазините и учебните заведения Австрия ще разхлаби карантината, отваря магазините и учебните заведения  Здравният министър с нова заповед - обвързвана е с карантината и PCR тестванията Здравният министър с нова заповед - обвързвана е с карантината и PCR тестванията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР