Във Великобритания от днес започва имунизация с одобрената в края

...
Във Великобритания от днес започва имунизация с одобрената в края
Коментари Харесай

Във Великобритания стартира имунизацията срещу COVID-19 с ваксината на AstraZeneca

Във Великобритания от днес започва имунизация с одобрената в края на миналата година ваксина на компанията AstraZeneca, разработена съвместно с Оксфордския университет.

Програмата за масово ваксиниране започна още в средата на декември след като британският регулаторен орган за лекарствата одобри продукта на Pfizer и Biontech, но по-големи надежди се възлагат на ваксината на AstraZeneca, защото тя е по-евтина, по-лесна за съхраняване и за транспортиране.

По време на интервю за Би Би Си премиерът Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заяви, че 530 000 дози от ваксината на AstraZeneca вече са доставени в болници и здравни центрове.

По данни на националното здравеопазване до момента има оборудвани най-малко 700 здравни пункта за ваксиниране, като още стотици ще бъдат разкрити през следващите седмици.

Ваксинирането става чрез инжектиране на две дози в разстояние на около 12 седмици.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17739  Музеи и галерии отварят още веднъж порти Музеи и галерии отварят още веднъж порти  Южна Африка се надява да се снабди с първи ваксини против COVID-19 през февруари Южна Африка се надява да се снабди с първи ваксини против COVID-19 през февруари  Япония обмисля да разгласи на изключително състояние поради ковид Япония обмисля да разгласи на изключително състояние поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР