Вчера здравният министър проф. д-р лично е приканил доц. Атанас

...
Вчера здравният министър проф. д-р лично е приканил доц. Атанас
Коментари Харесай

Доц. Мангъров се съгласи да отиде при COVID пациентите

Вчера здравният министър проф. д-р лично е приканил доц. Атанас Мангъров да започне да се грижи за Коронавирус пациенти в Инфекциозната болница.

„ Много е важно всеки лекар да бъде включен в борбата за лечение на Коронавирус. Проведох разговор с доц. Мангъров, лично съм го помолил активно да се включи в битката. Той пое този ангажимент. Има заповед от вчера за началник на клиниката, в която се лекуват всички пациенти за коронавирусна инфекция, т.е. отговорността за лечението на тези пациентите ще е и негова, рамо до рамо с колегите, които са на територията на Инфекциозна болница. Единственото ми изискване е да спазва строгите противоепидемични мерки “, обясни министърът.



Доц. Мангъров бе основният критик на противоепидемичните мерки у нас още с настъпването на пандемията. Той бе върл противник на Националния оперативен щаб и критикуваше начина, по който властите управляват пандемията. Доц. Мангъров не зачита PCR тестовете като надеждни и не е привърженик на носенето на маски.

Освен това специалистът се е противопоставял и на вкарването на хората в 14-дневна карантина, ако са били контактни на заразен. Така той не се изолира въпреки положителния тест на тв водещия Георги Любовен, при когото Мангъров имаше участие.

В лекарското съсловие пък продължава да има вълна от недоволство срещу изказванията и теориите на доц. Атанас Мангъров. В последните седмици негови колеги го питаха задочно кога ще го видят в Коронавирус отделението.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14724  Европейска комисия занапред обмисля да контракти доставки на имунизацията на Европейска комисия занапред обмисля да контракти доставки на имунизацията на " Пфайзър "  Министър Ангелов разкри: Готвим нови ограничения Министър Ангелов разкри: Готвим нови ограничения  В Съединени американски щати позволиха потреблението на синтетични антитела против COVID-19 В Съединени американски щати позволиха потреблението на синтетични антитела против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР