Всяко училище трябва само да взима това решение. Налагането на

...
Всяко училище трябва само да взима това решение. Налагането на
Коментари Харесай

Пулмолог: Трябва да управляваме разпространението на COVID-19, а не смъртността

Всяко училище трябва само да взима това решение. Налагането на един стандарт за всички ученици от 1 до 12 клас е твърде общо. Трябва да имаме съобразеност с обстановката. Това смята пулмологът д-р Александър Симидчиев пред Bulgaria ON AIR.

" Рисковете не са еднакви при всяко едно дете. Самите деца нямат проблем с боледуването от коронавирус. Проблемът е, че те разнасят инфекцията. За деца, които нямат проблемни контакти вкъщи, не е риск да ходят и без маски в училище ", обясни той.

По думите му носенето само на шлем е неефективно, докато носенето на маска е ефективно.

" Носенето само на шлем е неефективна мярка. Медицинската ѝ полза е много по-малка ", подчерта пулмологът в студиото на " България сутрин ".

" Трябва да управляваме разпространението, а не смъртността. Броят на случаите расте, смъртността намалява. Няма да прилагаме такива мерки като в началото, защото познаваме вируса много по-добре. В момента трябва да управляваме риска от разпространение. Масово прилагане на имуностимулатори не върши работа ", категоричен бе д-р Симидчиев.

Пулмологът посочи още, че вирусът започва да се адаптира към нашата имунна система. Много e важно да имаме комуникационна кампания, за да разбере обществото, че трябва да бъдем социално отговорни, каза той за финал.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12188  20 нови случая на COVID-19 за седмица в област Сливен 20 нови случая на COVID-19 за седмица в област Сливен  Родители споделиха НЕ на наложителните маски в учебно заведение

Родители споделиха НЕ на наложителните маски в учебно заведение  Три готвачки от детска градина в София са с COVID-19 Три готвачки от детска градина в София са с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР