Всяко трудно време преподава уроци – и човешки, и социални,

...
Всяко трудно време преподава уроци – и човешки, и социални,
Коментари Харесай

Томислав Дончев обяви кой е най-злощастният сценарий за кризата с коронавируса

Всяко трудно време преподава уроци – и човешки, и социални, и икономически социални. Дано да сме достатъчно добри ученици. Кризата с коронавируса е един огромен стрес тест за много системи – показва кое работи и кое не, на кое може да се има доверие и на кое не. Това каза в предаването " Панорама " по БНТ вицепремиерът Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6240
Безспорно българското общество и икономика не могат безкрайно да останат в карантинен режим. Всеки ден правим анализ за данните. На правителството най-много му се иска е да разхлаби мерките, но това крие много рискове и може да доведе до най-злощастния сценарий, при който рано сме взели мерки, а при разхлабването ситуацията рязко да се влоши, заяви Дончев.

Искам колкото може по-скоро да се либерализират мерките. Това ще се случва плавно поетапно, като водещият фактор ще са рисковете, които се генерират, посочи той.

Борисов: Най-ценни са ми хората, ако искате после си изберете друг

Вицепремиерът съобщи, че според данните, с които разполага, 55-60% от икономиката у нас работи. Кризата се отразява различно на всички. Има цели сектори, които са замразени в момента, но някои производства имат допълнителни поръчки. Българската икономика обаче е изключително експортно ориентирана и ако изгубим външните си пазари, това означава стопанска катастрофа, подчерта Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Той коментира и програмата за подпомагане на малките фирми със 173 млн.лева безвъзмездно. По думите му процедурата за получаване на парите е много проста, без формуляр и се осъществява през системата ИСУН. Убеден съм, че за малките фирми това ще е реална помощ, заяви Дончев.

По думите му, за да не пострада парламентаризмът при извънредната ситуация, може да се организират онлайн заседания, включително и онлайн изслушване на премиера Бойко Борисов.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6240  Директори на дирекции в МЗХГ подариха 25. хил лева на УМБАЛ Директори на дирекции в МЗХГ подариха 25. хил лева на УМБАЛ " Св. Анна " - София АД и ЦМСП - София  В Иран имали детектор за ковид В Иран имали детектор за ковид  Коронавирусът във Франция: 22 245 смъртни случаи, нови 389 за 24 часа Коронавирусът във Франция: 22 245 смъртни случаи, нови 389 за 24 часа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР