Все още сме си в първия пик, няма никаква втора

...
Все още сме си в първия пик, няма никаква втора
Коментари Харесай

Вирусологът проф. Аргирова: Няма втора вълна на коронавирус

Все още сме си в първия пик, няма никаква втора вълна. Първата вълна още не е завършила. Това каза вирусологът Радка Аргирова, председател на Българското дружество по медицинска вирусология и председател на Националния експертен борд по вирусология към Българския лекарски съюз.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9883
Пред Bulgaria on air тя коментира, че мерките у нас за ограничаване на вируса са били адекватни и навременни, но подчерта, че много бързо са били разхлабени.

Нова заповед на министър Ананиев за задължителните маски на обществени места

" Трябваше по-постепенен и по-гъвкав метод - едно по едно. Действително хората се почувстваха по-свободни, това може да ни изиграе лоша шега ", отбеляза проф. Аргирова.

По думите й и хубавото време е допринесло за по-голямата свобода.

Проф. Радка Аргирова не очаква до края на годината да има ваксина срещу COVID-19. Тя коментира, че правилата за появявата и даването на разрешения за ваксина са изключително строги.

На въпрос кое е най-трудно около коронавируса, то е " периодичността, с която става изменчивостта на вируса ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9883  Проф. Кантарджиев описа детайлности за COVID-19 Проф. Кантарджиев описа детайлности за COVID-19  Генералният шеф на СЗО: Много сме надалеч от края на пандемията Генералният шеф на СЗО: Много сме надалеч от края на пандемията  Обявиха изключителна обстановка в сръбския град Вране до границата с България Обявиха изключителна обстановка в сръбския град Вране до границата с България
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР