Времето ще бъде динамично. Още утре ще започнат снеговалежи. Температурите

...
Времето ще бъде динамично. Още утре ще започнат снеговалежи. Температурите
Коментари Харесай

Дежурният синоптик в БАН със смразяваща прогноза: Гответе се за кучи студ, дъжд, а от утре...

" Времето ще бъде динамично. Още утре ще започнат снеговалежи. Температурите и днес продължават да се понижават ". Това заяви в ефира на Нова тв дежурният синоптик от НИМХ към БАН Христо Христов.

" Утре с приближаването на Средиземноморски циклон от юг ще започнат валежи, които ще обхванат цялата страна, на места ще валежите ще бъдат от сняг.

През нощта снеговалежа ще обхване цяла Северна България и се очаква да се образува снежна покривка. С отминаването на циклона, се очаква валежите в понеделник от югозапад да спрат ", направи прогноза синоптикът.

" Във вторник идва нов циклон обаче, което ще доведе до нова валежна обстановка. Разликата е, че валежите този път ще бъдат от дъжд.

Най-ниски ще бъдат температурите в по-голямата част от Северна България. Може да се очаква, че там ще бъде и най-дебела снежната покривка. С вятъра усещането ще е за още по-ниски температури. Дневните ще бъдат около нулата, малко под нулата ", поясни Христов.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР