В разгара на епидемията от коронавирус Боливия регистрира случай на

...
В разгара на епидемията от коронавирус Боливия регистрира случай на
Коментари Харесай

Шок в Боливия. Морбили плъзна в разгара на пандемията от коронавирус

В разгара на епидемията от коронавирус Боливия регистрира случай на морбили, след 19 години без нито един болен, съобщи вчера министерството на здравеопазването, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6249
" От почти 20 години сме изкоренили болестта морбили, независимо че вирусът се появи отново " в Латинска Америка, каза националният епидемолог Вирхилио Прието по обществената телевизия " Боливия ТV ".

Болната е 29-годишна педиатърка, която работи в източния град Санта Крус, икономическа столица на страната и район, който е най-тежко засегнат от коронавируса, с близо 703 потвърдени случаи на заразени.

Починалите от коронавирус са 43.

Случаят е атипичен, защото въпреки че е ваксинирана, лекарката проявява симптоми, свързани с морбили - температура, кашлица, ринорея и петна по кожата, каза Прието.

Ню Йорк таймс: Някои закони за извънредно положение събудиха стари страхове

Педиатърката не е пътувала в чужбина, нито е била в контакт с туристи.

Боливия изкорени морбили в началото на 20 в., благодарение на чести кампании за ваксиниране.

През 2016 г. Панамериканската организация по здравеопазване обяви, че в Латинска Америка вече няма морбили, но 10 години по-късно установи появата на случай във Венецуела.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6249  Глобални дейности против ковид: Европейски Съюз стартира акция за задължения за дарения Глобални дейности против ковид: Европейски Съюз стартира акция за задължения за дарения  Близо половината от новозаразените в Италия са в домовете за обществени грижи Близо половината от новозаразените в Италия са в домовете за обществени грижи  Сърбия отваря фитнес зали и фризьорски салони Сърбия отваря фитнес зали и фризьорски салони
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР