В плевенското село Буковлък, което е поставено под частична карантина,

...
В плевенското село Буковлък, което е поставено под частична карантина,
Коментари Харесай

Заразените с COVID-19 в Буковлък вече са 29, петима са в болница

В плевенското село Буковлък, което е поставено под частична карантина, носителите на COVID-19 вече са 29. Това заяви днес д-р Атанас Гарев - директор на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен, цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9425
Новите вирусоносители са двама, а работата на РЗИ по установяване и тестване на контактните с тях продължава, посочи той. " Задачата ни е да обхванем всички контактни, да извършим стриктни дезинфекционни мероприятия. Според нас не се налага затваряне на детската градина, защото засега няма причина ", отбеляза д-р Гарев. Според кмета на селото Росен Русанов засилените противоепидемични мерки се прилагат, хората спазват като цяло ограниченията.

Засилените противоепидемични мерки в Буковлък ще продължат до края на юни

В университетската болница " Д-р Георги Странски " в Плевен в момента са седмина мъже с коронавирус, които са в състояние, изискващо хоспитализация и лечение, каза Момчил Цветков - говорител на лечебното заведение. Петима от тях са от Буковлък, един - от Опанец, и един - от Плевен, - всички са в добро състояние, уточни той.

През последното денонощие полицията в Плевен образува нови две бързи полицейски производства по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. При полицейски проверки са открити 31-годишна жена и 33-годишен мъж от село Ставерци, нарушили задължителната 14-дневна карантина, която им е предписана от здравните власти. Тези случаи са поети от Районната прокуратура в Плевен.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9425  Контактни на пастора от Родопите са новите случаи на COVID-19 във Варна Контактни на пастора от Родопите са новите случаи на COVID-19 във Варна  За денонощие: 345 са инфектирани с ковид в Румъния За денонощие: 345 са инфектирани с ковид в Румъния  Израел записва най-големия брой нови случаи на COVID-19 от съвсем два месеца Израел записва най-големия брой нови случаи на COVID-19 от съвсем два месеца
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР