В област Търговище за седмица /14-18 декември/ са регистрирани общо

...
В област Търговище за седмица /14-18 декември/ са регистрирани общо
Коментари Харесай

За седмица в област Търговище са регистрирани общо 99 случая на коронавирус

В област Търговище за седмица /14-18 декември/ са регистрирани общо 99 случая на коронавирус. Това показва отчет на РЗИ за острите заразни болести в периода, съобщиха от здравната инспекция. Днес са регистрирани два нови случая на COVID-19, информират от Областния кризисен щаб.

Заболели са двама жители на община Търговище, които са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ-Търговище. Карантинирани са и двама контактни.



От началото на пандемията до днес в областта са установени общо 2059 случая на COVID-19. Активни към момента са 408. За лечение в трите болнични заведения в областта са настанени 83-ма пациенти, а 325 от заболелите са поставени под домашна карантина. Излекувани от коронавирусната инфекция са 1504 души.

Според данните на здравните власти, 147 граждани са починали със заболяването. Последният смъртен случай в областта е на 68-годишен мъж от община Търговище, за когото не се съобщава да е имал придружаващи заболявания.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17133  Германският външен министър прикани за съгласуван отговор на новия вариант на COVID-19 Германският външен министър прикани за съгласуван отговор на новия вариант на COVID-19  Карантината за всички идващи от Обединеното кралство остава в действие до 31 януари! Борисов: Много изпатихме от февруари Карантината за всички идващи от Обединеното кралство остава в действие до 31 януари! Борисов: Много изпатихме от февруари  В Испания имунизацията ще бъде доброволна, само че тези, които откажат, ще бъдат В Испания имунизацията ще бъде доброволна, само че тези, които откажат, ще бъдат " отбелязвани "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР