В област Видин за последното денонощие има регистрирани 20 нови

...
В област Видин за последното денонощие има регистрирани 20 нови
Коментари Харесай

Във Видин за последното денонощие са установени 20 нови случая на заразени с COVID-19

В област Видин за последното денонощие има регистрирани 20 нови случая на заразени с коронавирус, съобщават от областна администрация.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6808
От тях 6 са медицински специалисти от МБАЛ " Света Петка " - 1 лекар, 4 медицински сестри от Отделението по хирургия и медицинска сестра от кардиологията.

1506 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, един мъж е починал

Днес бе установено заразяване с COVID-19 и в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи към Фондация " Надежда за нашите деца " във Видин. От изследваните общо 26 лица, 12 са заразени с коронавирус, като 8 са потребители на услугата и 4 от персонала в Дома. Най-младият е на 13 години.

Създадена е организация за изолиране на заразените с коронавирус деца и младежи, а положителните лица от персонала ще бъдат поставени под домашна карантина. Осигурен е персонал за обгрижване на потребителите и продължава изпълнението на противоепидемичните мерки в социалното жилище.

Двама от заразените с COVID-19 от последното денонощие са контактни лица на вече заразени с коронавирус. В МБАЛ " Света Петка " вчера е починал мъж, който е първият с установено заразяване с COVID-19 от Дома за стари хора в село Гара Орешец. Осемдесет и девет годишният пациент е бил хоспитализиран за лечение в неврологичното отделение преди около 2 седмици.

До днес потвърдените случаи на заразени с коронавирус в област Видин са 103, като 38 от тях са медицински служители, от общо 360 души медицински персонал МБАЛ " Св.Петка ". Четирима пациенти с положителни проби за COVID-19, са починали. Осем лица вече са излекувани.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6808  Педиатър: В България се развива всеобща неуравновесеност, фунията би трябвало да се отвори за младите, здравите и децата Педиатър: В България се развива всеобща неуравновесеност, фунията би трябвало да се отвори за младите, здравите и децата  1506 са доказаните случаи на COVID-19 у нас, един мъж е умрял 1506 са доказаните случаи на COVID-19 у нас, един мъж е умрял  Босна и Херцеговина продължава възбраната за пътнически авиопревози до юни Босна и Херцеговина продължава възбраната за пътнически авиопревози до юни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР