В момент, когато по-голяма част от Швейцария се готви за

...
В момент, когато по-голяма част от Швейцария се готви за
Коментари Харесай

След намаляване на новите случаи на COVID-19 Женева отваря ресторантите

В момент, когато по-голяма част от Швейцария се готви за по-строги карантинни мерки заради COVID-19, кантонът Женева прави обратното. Днес той позволи ресторантите отново да отворят, тъй като има намаляване на новите случаи на заразата в сравнение с преди около месец, когато бяха отчетени едни от най-високите темпове на разпространение на инфекцията в света, предаде АП.

Властите на кантона Женева, включващ едноименния град, потвърдиха в понеделник, че заведенията може да отворят при спазване на определени условия.

След извънредно заседание във вторник на швейцарското правителство здравният министър Ален Берсе обяви предложение, което трябва да бъде обсъдено с кантоните - магазините, ресторантите, фитнес залите и други търговски обекти да затварят не по-късно от 19.00 ч. Ден по-рано обаче местните власти на кантона Женева посочиха, че търговските обекти трябва да затварят не по-късно от 23.00 ч. вечерта, което породи объркване, спорове и настоявания за компромис и отстъпки.

Властите в Женева заявиха, че в ресторантите на една маса могат да сядат не повече от четирима души и трябва да се осигури дистанция от 1,5 метра между масите. Ресторантите трябва да изискват носене на маски и да предоставят дезинфектант на влизащите. Музиката в заведенията за хранене не трябва да е по-силна от 75 децибела.

В края на октомври и началото на ноември кантонът Женева, с население близо 500 000 жители, където се намира централата на Световната здравна организация (СЗО), регистрира над 1000 нови случая на COVID-19 дневно в седем отделни дни.

На 1 ноември, след като главната университетска болница бе затрупана със случаи на коронавирус, Женева разпореди затваряне на ресторантите. Сега кантонът отчита между 100 и 200 нови случая дневно за последните две седмици, като регистрира едва 51 новозаразени с коронавирус на 6 декември, най-ниският показател от два месеца насам, отбелязва АП.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16562  Намериха донор на кръвна плазма за Димо от група P.I.F. Намериха донор на кръвна плазма за Димо от група P.I.F.  Министър Ангелов: Ситуацията с COVID-19 в страната е извънредно напрегната

Министър Ангелов: Ситуацията с COVID-19 в страната е извънредно напрегната  Пациенти с Коронавирус залепиха записка на лекарите от ВМА, вижте какво им споделиха! Пациенти с Коронавирус залепиха записка на лекарите от ВМА, вижте какво им споделиха!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР