Властите и експертите в Белгия се опасяват, че страната е

...
Властите и експертите в Белгия се опасяват, че страната е
Коментари Харесай

Белгия се опасява от трета епидемична вълна

Властите и експертите в Белгия се опасяват, че страната е на прага на трета вълна от епидемията от Коронавирус, съобщават местни медии.

Министърът на вътрешните работи Анели Верлинден заяви, че е възможно въведените противоепидемични мерки да останат в сила до Великден. Белгийските власти обявиха, че от 18 декември се връща задължението всеки, пристигнал в страната от чужбина, да бъде подлаган на задължителна 10-дневна карантина и на две изследвания, преди да бъде освободен от ограниченията. Властите поясняват, че преминаването на границите ще бъде затруднено и ще бъдат въведени засилени проверки на пътниците, предава БТА.

Белгийската полиция ще получи допълнителни правомощия да проверява адреси за спазването на ограниченията за броя на хората в закрити помещения. Нарушителите ще бъдат глобявани с 250 евро при първо провинение и с по-голяма сума, ако отново бъдат заловени отново. Някои от нарушителите ще бъдат предавани на съд.

Местни медии съобщават, че в последните дни полицията в страната е открила няколко неразрешени празненства, включително оргии. Цитирано е мнението на професор от Брюкселския свободен университет, според когото трудностите в прилагането на ограниченията са породени от културата на обществото, в което очевидно част от гражданите отказват да се съобразят с реда.

Според премиера Александер де Кро действащите мерки, по чиято сила бе въведен вечерен час и част от услугите бяха затворени, ще останат в сила поне до средата на януари. Правителството е поставено под силния натиск на ресторантьори, фризьори и други сходни професии, които настояват дейността им отново да бъде разрешена, и на лекарите, които предричат влошаване на обстановката, ако тези искания бъдат изпълнени.

По последни данни в Белгия от новата заразна болест до днес са починали близо 18 хиляди души. На ден се правят по около 30 хиляди изследвания и при близо 9 на сто от тях се открива заразен. Данните сочат, че първата епидемична вълна в страната е започнала да се успокоява след 3 април, а втората - след 3 ноември, но в последните дни се наблюдава задържане, вместо очакваното продължение на спада.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16419  Исторически миг! 90-годишна британка е първата имунизирана против COVID-19 Исторически миг! 90-годишна британка е първата имунизирана против COVID-19  Студенти желаят втория учебен срок на образователната година да стартира присъствено или в хибридна форма Студенти желаят втория учебен срок на образователната година да стартира присъствено или в хибридна форма  Проф. Данов изясни профилактиката с Проф. Данов изясни профилактиката с " Хидроксихлорохин " и ефикасността на имунизациите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР