Висок е броят на излекуваните за последното денонощие, сочат данните

...
Висок е броят на излекуваните за последното денонощие, сочат данните
Коментари Харесай

Много излекувани за денонощие от COVID-19, заразените са малко

Висок е броят на излекуваните за последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал за разпространението на COVID-19 у нас. 396 души са успели да се преборят с коварното заболяване.

Едва 77 са новите случаи при направени 1194 теста. От началото на пандемията общо тестовете са 1 269 647.

Потвърдените случаи на коронавирус у нас достигнаха 211 813. 46 608 са активните.

Излекуваните вече са 156 722. 3 485 са хоспитализираните. От тях 341 са в интензивно отделение. 8483-ма души са загубили битката с коронавируса от началото на пандемията насам. За последните 24 часа са регистрирани 9 смъртни случая.

Продължава и ваксинирането в страната. 18 453 души вече са си сложи ваксина срещу коронавируса. 121 са те за последното денонощие.

Начало на ваксинацията у нас бе дадено от здравния министър проф. Костадин Ангелов, Той се ваксинира в " Света Анна " преди Нова година. След него това направи и епископ Тихон. Началникът на Националния оперативен щаб и директор на ВМА ген.-майор, проф. Д-р Венцислав Мутафчийски и директорът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов бяха също сред първите ваксинирани. Първата фаза на ваксиниране обхваща само медицински специалисти. След това ще се премине към ваксинацията на учители и хората в социалните домове.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18402  140 купонджии с актове за противозаконни празненства през уикенда 140 купонджии с актове за противозаконни празненства през уикенда  Епидемиолог: Преболедувалите ковид не могат да бъдат заразни по-късно Епидемиолог: Преболедувалите ковид не могат да бъдат заразни по-късно  Вижте какъв брой са имунизираните до момента по света Вижте какъв брой са имунизираните до момента по света
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР