Вирусът продължава да го има. Пандемията не е приключила. Трябва

...
Вирусът продължава да го има. Пандемията не е приключила. Трябва
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Отнасяйте се сериозно, пандемията не е приключила!

Вирусът продължава да го има. Пандемията не е приключила. Трябва да се отнасяме много сериозно към себе си и към здравето на околните. Трябва да се спазват мерките и миенето на ръцете и хигиена при кашлицата. Дали има втора вълна - то епидемиолозите ще трябва да кажат дали е така. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Радостина Александрова, вирусолог от БАН.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9738
" Времето не може да му повлияе, защото вирусът се предава директно от човек на човек ", подчерта още тя.

Проф. Ива Христова: Няма втора вълна на коронавируса, епидемията е под контрол

Попитана какво следва, тя заяви, че не е много лесно да се направи прогноза какво следва, защото нещата зависят от много фактори - от една страна, нашата имунна система и нашата чувствителност към вируси, от друга страна - самият вирус.

Тя призова да работим за укрепването на имунната си система през лятото като се наслаждаваме на слънцето и на плодовете и зеленчуците.

" Вирусът отслабва и това е нормално. В човешката история сме се срещали със 7 коронавируси, 4 от тях предизвикват лека настинка. Изисква се време, за да отслабне ", каза още вирусологът.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9738  Всички проби за COVID-19 в обществените домове в Монтанско са негативни Всички проби за COVID-19 в обществените домове в Монтанско са негативни  Проф. Ива Христова: Няма втора вълна на ковид, епидемията е под надзор Проф. Ива Христова: Няма втора вълна на ковид, епидемията е под надзор  В Китай бяха регистрирани 19 нови случая на ковид В Китай бяха регистрирани 19 нови случая на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР