Виетнамски предприемач в Хошимин изобрети автоматични машини за раздаване безплатно

...
Виетнамски предприемач в Хошимин изобрети автоматични машини за раздаване безплатно
Коментари Харесай

Банкомати за ориз хранят най-бедните виетнамци

Виетнамски предприемач в Хошимин изобрети автоматични машини за раздаване безплатно на ориз на хора, останали без работа заради въведените в страната ограничения срещу разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

Виетнам отчете 262 случая на Ковид-19, като досега няма смъртни случаи. Заради социалната изолация, въведена за 15 дни на 31 март, обаче много малки компании трябваше да бъдат затворени и хиляди хора останаха без работа.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5216
Виетнам намаля с 40% износа на ориз през април и май

Машината пуска по килограм и половина ориз на чакащите пред нея работници. Много от тях са улични продавачи или хора, на които се заплаща на ръка, като например домашни помощници или продавачи на лотарийни билети.
Хоан Туан Анх, бизнесменът зад идеята, първоначално дари " умни " звънци на болниците в Хошимин, а след това използва опита си с технологиите за " банкомата " за ориз.

Анх каза пред държавни медии, че иска хората да усещат, че все още имат достъп до храна и ресурси въпреки икономическите затруднения, в които се намират.

Макар много хора в комунистическата държава да могат да разчитат на социална защита, а правителството да обяви пакет мерки в помощ на най-уязвимите в обществото, някои виетнамци не могат да получат достатъчна подкрепа.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5216  Продължава тестването за COVID-19 в софийския Продължава тестването за COVID-19 в софийския " Социален патронаж "  Няма да трансформират критериите за яслите и градините в София макар COVID-10 Няма да трансформират критериите за яслите и градините в София макар COVID-10  Испания гладко разхлабва ограниченията за работещите, раздават им маски Испания гладко разхлабва ограниченията за работещите, раздават им маски
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР