Вече има решение личните лекари да издават напревление за PCR

...
Вече има решение личните лекари да издават напревление за PCR
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Цялата финансова борба с COVID-19 е на плещите на НЗОК

Вече има решение личните лекари да издават напревление за PCR тестове. Това потвърди зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов за " Денят ON AIR ".

Според него това е парадокс - лекарят, установил първи заболяването, да не може да пусне пациента по пътеката, по която трябва да мине като алгоритъм за лечение.

" Проблемът беше с диагностицирането на пациент с грипоподобни симптоми, дали той е с коронавирусна инфекция или не е. Едно от нашите предложения е това направление да може да се изпраща по електронен път. Ние сме готови за диалог, за да се намери оптималното решение на проблема ", допълни д-р Брънзалов.

Специалистът посочи, че до момента цялата финансова борба с Ковид-инфекцията е на плещите на НЗОК.

" От резерва е използвана една много малка част, а ние сме до октомври. Ако ще се борим като общество и държава със световна пандемия, трябва да осигурим съответното финансиране. Държавата трябва да помага, за да се справим по-бързо с епидемията, а това няма да се случи с бюджета на НЗОК ", категоричен е зам.-председателят на БЛС.

По думите му 1000 лв. за лекарите на първа линия е общо понятие. Според него трудът на лекарите в България е неоценен.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12986  Германия: 4000 са новите случаи на заразяване с ковид за 24 часа Германия: 4000 са новите случаи на заразяване с ковид за 24 часа  Отпада тестването с PCR тест след приключване на 14 дневната карантина Отпада тестването с PCR тест след приключване на 14 дневната карантина  Трябва ли да ни стресне възходящият брой инфектирани с COVID-19? Трябва ли да ни стресне възходящият брой инфектирани с COVID-19?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР