В арестантската килия на Николай Банев е намерен телефон. Това

...
В арестантската килия на Николай Банев е намерен телефон. Това
Коментари Харесай

Стана ясно как точно Банев се е гласял за премиер от килията в ареста, но децата му...

В арестантската килия на Николай Банев е намерен телефон. Това потвърди и тази сутрин заместник-главният прокурор Иван Гешев. Апаратът е бил укрит в кутия от сок и е използван за уреждане на политическо убежище на семейството му в Русия. Срещу това Банев е обещавал на лобисти да основе у нас Евразийска народна партия.

Разговорите са водени в различни чат комуникатори. Николай Банев е разговарял с майка си и децата си по този начин.

„ Комуникацията потвърждава становището на наблюдаващите прокурори, че има опасност да извършат други престъпление и да се укрият. Комуникира се не с официални представители на руската държава, а с руски граждани, най-вероятно лобисти “, каза Гешев пред БНТ.

По думите му, комуникацията е няколкостотин страници с различни чатове. „ Предлага се в замяна образуване и ръководене на евразийска народна партия в България, които да защитава определени интереси не на българската държава, а да се лобира пред руската държава за политическо убежище на жена му – обвиняемата Банева, на децата му. Има комуникация с децата, които не са много щастливи от този факт, казват, че искат във Франция, не искат в Русия “, добави Гешев.

„ Има комуникация, в която се казва как трябва да започне хибридна война срещу прокуратурата и срещу държавата – интересното е, че с един от адвокатите си “, посочи Гешев и допълни, че най-вероятно става въпрос за адвоката Ботев. Разговорите били за това как трябвало да бъдат пускани определени публикации в медиите и било споменато името на конкретен журналист, който да бъде използван за тази цел.

„ Да си в ареста задържан под стража и да си мислиш, че ще станеш министър-председател, за мен някак си не кореспондира със здравата логика “, коментира заместник-главният прокурор.

Възложена е проверка за това как телефонът е попаднал у Николай Банев. По думите му, от чатовете могат да се направят доста интересни изводи „ как се избира определена килия, казва, че ще чака да се освободи определена килия, т.е. има информация, иска килия с определено изложение, каквато имало във Франция, с определени храни да му се донесат “. „ Общо взето – ВИП “, каза Гешев.

В момента няма защитени свидетели срещу Баневи, но е възможно да се появят впоследствие.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР