В Токио тази седмица е бил открит първият център в

...
В Токио тази седмица е бил открит първият център в
Коментари Харесай

Токио започва нова кампания за вземане на проби за коронавирус

В Токио тази седмица е бил открит първият център в японската столица за взимане на проби за коронавирус от шофьори, без да слизат от автомобилите си, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6137
От петък и в град Йокосука, южно от Токио, също работи подобен център - първият в страната. Там пробите взима медик, застанал в предпазна будка, подобна на телефонна кабина. Той взима пробата от тестваното лице, след което то се отдалечава пеша. В Токио тестваното лице се отдалечава с автомобила си. Процедурата трае по-кратко от минута.

Активното тестване е от голямо значение за откриването и изолирането на случите на заразата, отбелязва Ройтерс.

Над 10 000 заразени с новия коронавирус в Япония

Критици твърдят, че ниското равнище на тестването в Япония е затруднило проследяването на заразените в големите градове и е довело до много инфекции в болнична среда. Пускането в действие на т. нар. бързи тестове, които бяха използвани в Южна Корея, бе последвано от критики на медицински експерти по повод ограничения достъп в Япония до Пи Си Ар тестове.

Японската обществена телевизия съобщи днес за близо 300 нови случая на заразяване с коронавируса в страната, като те вече възлизат на 12 286 в страната. Починалите са 308, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6137  Най-големият брат на сенатор Елизабет Уорън e умрял от ковид Най-големият брат на сенатор Елизабет Уорън e умрял от ковид  Бил Гейтс: Икономическото възобновяване стартира с всеобщо тестване за COVID-19 Бил Гейтс: Икономическото възобновяване стартира с всеобщо тестване за COVID-19  В Швеция жертвите на ковид станаха над 2000 В Швеция жертвите на ковид станаха над 2000
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР