В Стара Загора вече е активен вечерен час заради коронавируса.

...
В Стара Загора вече е активен вечерен час заради коронавируса.
Коментари Харесай

Живко Тодоров: Старозагорци ще разхождат кучетата си до 250 м от дома

В Стара Загора вече е активен вечерен час заради коронавируса. Общината затегна мерките срещу разпространението на заразата.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3507
От вчера се затвориха за посещение и ползване всички градинки, обособени за разходка на домашни любимци, намиращи се на територията на община Стара Загора.

Вечерният час в Старозагорска област вече е в сила

" Хората използват кучетата си, за да се разхождат из целия град – включително и парковете. Мисля, че и Националния щаб беше ясен. Хората трябваше да си разхождат кучетата пред блока, а не през целия град. Нашата заповед вече е животните да се разхождат до 250 метра от дома ", заяви пред БТВ кметът на Стара Загора Живко Тодоров  Живко Тодоров Живко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „ Ромен.

" Вече двама са заразени с коронавирус в града. Имаме ограничен болничен капацитет. Трябва да вземем мерки, за да се не стигаме до лошите европейски примери с много жертви ", каза още той.

Друга част от новата старозагорска заповед е да не се събират повече от трима възрастни на едно място.

" Виждаме, че при хубаво време хората злоупотребяваха. Не искам да ограничавам съгражданите си, но в трудни ситуации трябва да се мобилизираме”, разкри Тодоров.

За хората, които нарушат вечерния час или друга от заповедите ще има глоби от 5000 лв.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3507  Куба спря всички идващи полети и гони всички задгранични съдове от територията си Куба спря всички идващи полети и гони всички задгранични съдове от територията си  На Живо: 33 нови позитивни проби, 412 са общо инфектираните с COVID-19 у нас На Живо: 33 нови позитивни проби, 412 са общо инфектираните с COVID-19 у нас  Бившият обществен министър Иван Нейков с коментар за мярката 60/40 Бившият обществен министър Иван Нейков с коментар за мярката 60/40
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР