В Република Северна Македония 49 процента от гражданите не биха

...
В Република Северна Македония 49 процента от гражданите не биха
Коментари Харесай

Проучване: Половината граждани на Северна Македония не искат да се ваксинират

В Република Северна Македония 49 процента от гражданите не биха се ваксинирали срещу коронавирус, дори и да има нова общодостъпна, безопасна и ефикасна ваксина, показват резултати от телефонна анкета на Брима Галъп, направена в края на миналата година, съобщава информационният сайт МКД, цитиран от БТА.

От друга страна, 40 процента от анкетираните са казали, че са готови да се ваксинират.

На въпрос смятат ли, че заплахата от коронавируса се преувеличава, 49 процента от анкетираните са отговорили с " да ", също толкова процента - с " не ", а 2 процента не са дали определен отговор.

Цели 76 процента от анкетираните са заявили, че биха пожертвали човешките си права, ако това помогне за спиране на разпространението на вируса, а 21 процента са отговорили отрицателно на този въпрос.

Според 54 процента от участниците в анкетата правителството не се справя добре с коронавируса, а 44 процента смятат, че властите управляват добре кризата с пандемията.

Иначе 70 процента от гражданите подкрепят мерките на правителството, а 27 процента не са съгласни с мерките, които са в сила в момента.

В анкетата са участвали 500 души.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18706  Проф. Ангелов с нова заповед - отпадна една възбрана Проф. Ангелов с нова заповед - отпадна една възбрана  Здравните управляващи в Съединени американски щати позволяват по-голям период сред 2 дози ваксина Здравните управляващи в Съединени американски щати позволяват по-голям период сред 2 дози ваксина  Франция вкарва условие за негативен PCR тест за всички жители на Европейски Съюз Франция вкарва условие за негативен PCR тест за всички жители на Европейски Съюз
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР