В Районната болница в Тараклия, където населението е предимно българско,

...
В Районната болница в Тараклия, където населението е предимно българско,
Коментари Харесай

В болницата в Тараклия вече няма свободни места за болни с COVID-19

В Районната болница в Тараклия, където населението е предимно българско, вече няма свободни места за болни с коронавирус. До 17 февруари тази година пациенти с диагноза COVID-19 няма да бъдат приемани в това лечебно заведение в молдовския район, съобщи директорът на медицинското учреждение Валери Желев, предава местен интернет портал tuk.md.

" Това се дължи на факта, че няма свободни места в болницата. Затова хора с потвърдена диагноза COVID-19, както и такива, за които има подозрения, че са заразени, и състоянието им е оценявано като средно тежко, ще бъдат изпратени в районната болница в съседния град Чадър Лунга. Хората с тежка форма на заболяването ще бъдат изпращани в Кахул ", каза Желев, позовавайки се на заповедта на Министерството на здравеопазването на Република Молдова.

" Първоначално имахме 15 легла в инфекциозното отделение, по-късно препрофилирахме родилното и гинекологичното отделение за пациенти с Коронавирус. Поради (ускоряването на епидемията) през последния месец се наложи да направим повторно профилиране на отделението по терапия и неврология за пациенти с коронавирус ", каза Желев.

Той съобщи още, че тежко болни от коронавирус, които не може да получат квалифицирана помощ в болницата в Кахул, ще бъдат изпращани в Републиканската клинична болница и Спешната болница в Кишинев, допълва БТА.

В момента 56 пациенти с COVID-19 са настанени в Районната болница в Тараклия, включително осем пациенти с тежка форма на заболяването. Между 25 и 31 януари в района на Тараклия са регистрирани 117 нови случая на коронавирус. Трима души са починали от усложнения, причинени от COVID-19.

През изминалата седмица са регистрирани 73 нови случая в град Тараклия, в Твърдица - 16, в Кортен - 13, Кайраклия - 4, по два случая във Валя Пержей, Чумай, Будей, Виноградовка и по един в Балабани, Алуат и Хъртоп. На 28 януари Извънредната комисия по обществено здраве в Тараклия взе решение от 1 февруари да бъдат преустановени срещите, церемониите, културните и спортните събития, както и дейностите на заведенията за обществено хранене в молдовския район. До 14 февруари да бъдат прекратени всички религиозни дейности с физическо присъствие на миряни.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19332  Швеция възнамерява да създаде цифров имунизационен паспорт Швеция възнамерява да създаде цифров имунизационен паспорт  Трудно изпълнимо се оказва носенето на маски в час за децата от горните класове Трудно изпълнимо се оказва носенето на маски в час за децата от горните класове  16 страни демонстрират интерес към проект на Апелативен съд за ваксини против COVID-19 16 страни демонстрират интерес към проект на Апелативен съд за ваксини против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР