В Мексико са били регистрирани 8819 нови случая с коронавирус

...
В Мексико са били регистрирани 8819 нови случая с коронавирус
Коментари Харесай

COVID-19 по света: Какво се случва?

В Мексико са били регистрирани 8819 нови случая с коронавирус и 825 починали с диагноза Ковид-19 за последното денонощие, съобщи снощи здравното министерство, цитирано от Ройтерс.

От началото на епидемията в страната са били установени 1 122 362 случая, от които 106 765 са приключили със смърт. Правителството казва, че действителният брой на заразените е вероятно много по-голям от регистрираните, предаде БТА.

Бразилия обяви нови 50 909 случая с коронавирус за последното денонощие, което е най-голям дневен прираст на заразените от началото на септември, предаде Ройтерс.

Починалите с диагноза Ковид-19 за изтеклите 24 часа са 697, съобщи здравното минитсерство.

От началото на епидемията в страната досега са били регистрирани 6 386 787 носители на вируса и 173 817 смъртни случая, свързани с коронавирус, сочат официалните данни. Бразилия е на трето място в света след САЩ и Индия по абсолютен броя на заразените и починалите.

В Европа пък продължават някои страни да затягат мерките.

Срокът на извънредното положение в Латвия заради коронавирусната пандемия ще бъде удължен до 11 януари, реши вчера правителството на съвместно заседание със съвета за управление на кризата, предаде ТАСС.

Освен това се засилват и ограниченията - връща се правилото за социална дистанция от два метра, маските стават задължителни във всички помещения освен у дома, а частните срещи ще са само на лица от едно домакинство.

През уикендите ще бъдат отворени единствено магазините за стоки за първа необходимост - храни, хигиенни продукти, бензиностанции и аптеки.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16049  153 умряли от COVID-19 през последното денонощие у нас 153 умряли от COVID-19 през последното денонощие у нас  Италия още веднъж записва скок на инфектираните и умрелите от COVID-19 за денонощието Италия още веднъж записва скок на инфектираните и умрелите от COVID-19 за денонощието  Баща на две деца се нужде от плазма. COVID-19 умъртви майка му и брат му Баща на две деца се нужде от плазма. COVID-19 умъртви майка му и брат му
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР