В Китай все още няма обявен единен национален план за

...
В Китай все още няма обявен единен национален план за
Коментари Харесай

Ваксинацията срещу коронавирус в Китай няма да е безплатна

В Китай все още няма обявен единен национален план за ваксинация. Вероятно всяка област ще взима самостоятелно решение. Това заяви пред БНТ Тодор Радев, журналист в радио Пекин.

Имунизацията ще прочете на три етапа и в зависимост на степента на риск. Първи ще са хората на първа линия - служителите в болниците, митниците. Във втория етап ще бъдат включени високорисковите групи - възрастни хора, деца, пациенти с хронични заболявани. През третия етап ще се ваксинират останалите хора.

Още през октомври в град близо до Шанхай е започнала вид пилотна програма за масова ваксинация. Ваксината се поставя в две дози в интервал от 14 до 28 дни и струва около 100 български лева, разкри още журналистът.

Китайската здравна каса е съобщила, че няма възможност да покрие финансовата стойност за всички, така че ваксинацията няма да е безплатна.



Китай работи изцяло върху свои разработки на ваксина, като очакванията са капацитетът да достигне до 1 млрд. дози догодина. Предимството на китайската ваксина е, че за разлика от тези на " Пфайзер " и " Модерна " не е нужно да бъде съхранявана при много ниски температури, което прави транспортирането ѝ много лесно, допълни Тодор Радев.

Кметът на Ухан действително си подаде оставката, но тя не беше приета. Отстранени от длъжност са секретарите на партийните организации в Ухан и Хубей, срещу един от тях са повдигнати обвинения, но те не само заради пандемията, коментира журналистът.

Хората вече се върнаха към нормалния си начин на живот, включително в Пекин. Например, един от моловете тук беше пълен до краен предел вчера, училищата също са присъствени, практически вече никой не работи онлайн, завърши Тодор Радев.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16336  Кунчев предизвести: Ако се вършим, че не знаем защо става въпрос, ограниченията ще продължат! Кунчев предизвести: Ако се вършим, че не знаем защо става въпрос, ограниченията ще продължат!  Шефът на БЛС: Много по-успокоително е да се ваксинираш Шефът на БЛС: Много по-успокоително е да се ваксинираш  Повече от 2/3 от жителите на Острова ще се имунизират против COVID-19 Повече от 2/3 от жителите на Острова ще се имунизират против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР