Бързото разхлабване на мерките и дълго подтисканото чувство, че трябва

...
Бързото разхлабване на мерките и дълго подтисканото чувство, че трябва
Коментари Харесай

Проф. Балтов: До края на септември заразените с COVID-19 у нас вероятно ще бъдат над 20 000

Бързото разхлабване на мерките и дълго подтисканото чувство, че трябва да спазваме някакъв контрол, направи хората абсолютно непредпазливи, дори ги накара да мислят, че няма такава инфекция. Това доведе до трайно нарастване на броя на заразените, коментира в Сутрешния блок на БНТ проф. Асен Балтов - изпълнителен директор на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10928
" Днес в болниците има 699 пациенти, от които 40 са в тежко състояние и са реанимация. При нас тази тенденция е постоянна от началото на юли. До момента само в " Пирогов " сме лекували и лекуваме 91 пациенти, от които 51 са изписани ", съобщи той.

250 новозаразени и 8 починали с COVID-19 у нас за денонощието

По думите му трайна е и тенденцията около 14-15% от заразените да постъпват в болница за лечение. Около 5% от тях са в тежко състояние и се нуждаят от реанимация.

" Рязко спадна възрастта на нуждаещите се от болнично лечение, защото младите са най-активната група хора, които не се и съобразяват с мерките, които бяха наложени - младите между 20 и 45 години. Прави впечатление, че възрастните хора все още се страхуват, спазват мерките и постъпват правилно, като носят маски не само в затворени помещения, а и докато са на улицата ", подчерта проф. Балтов.

Той прогнозира, че до края на септември случаите на заразени с COVID-19 вероятно ще бъдат над 20 000.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10928  Новозаразените с ковид в Германия за последното денонощие са 684 Новозаразените с ковид в Германия за последното денонощие са 684  Косово върна редица ограничения поради увеличение на инфектираните с COVID-19 Косово върна редица ограничения поради увеличение на инфектираните с COVID-19  Модерна обмисля да предлага имунизацията си против COVID-19 за 50 - 60$ на курс Модерна обмисля да предлага имунизацията си против COVID-19 за 50 - 60$ на курс
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР